avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificarea CIM prin ROI
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificarea CIM prin ROI

Se poate modifica un CIM daca este prevazut programul de lucru dupa cum urmeaza:8ore/zi 40 /saptamina cu 2 zile de repaus de regula sambata si duminica.
Programul incepe la ora 08 si se termina la ora 16.
In ROI se poate introduce urmatorul program?
8ore/zi40/saptamina cu 2zile de repaus de regula sambata si duminica cu incepere de aceasta data de la ora 09.00 -13.00 14.00-18.00 .Deci de la ora 13.00-14.00 pauza de masa.
Este corect din p.d.v legal acest program daca angajatul semneaza de luare la cunostinta de acest nou program?
Cel mai recent răspuns: FRD , utilizator 13:02, 12 Martie 2014
DA..
FAceti un act aditional cu modificare program cum doritise semneaza si stampileaza
Vorbiti cu Inspect. Res. Umane daca trebuie transmis si in Revisal...precis ca DA..
Succes!!
1. Art.117 C.mun. prevede : Programul de muncă şi modul de repartizare a acestuia pe zile sunt aduse la cunoştinţă salariaţilor şi sunt afişate la sediul angajatorului.

2. Codul muncii nu cere acordul sau consultarea salariaţilor pentru stabilirea programului de muncă şi a modului de repartizare a acestuia pe zile. Dacă sunt respectate legea, regulamentul intern şi contractul colectiv de muncă aplicabil, angajatorul nu trebuie decât să încunoştiinţeze salariaţii şi să afişeze programul de muncă. (Alexandru Athanasiu, Luminiţa Dima, Regimul juridic al raporturilor de muncă în reglementarea noului cod al muncii, în Pandectele române nr. 1/2004, p. 270)

3. Programul de lucru nu se transmite in REVISAL.
pina la urma ce sa inteleg sunt obligat sa inchei un act aditional?
Parca exista un art de lege in care se prevedea ca programul inegal ar fi valabil numai daca este prevazut in CIM in mod expres?
Ce parere aveti?
Art.116 C.mun.:
(2) Programul de lucru inegal poate funcţiona numai dacă este specificat expres în contractul individual de muncă.

In cazul dvs nu este vorba despre program inegal , ci doar de modificare a programul de venisre si de plecare de la serviciu , in care este prevazuta si pauza de masa.

In cazul in care sunt mentiunute aceste prevederi relatate in primul paragraf si modificate asa cum sustieti dvs ca este o modificare a programului de venire si plecare , dar daca se desfasoara lucrul dupa cum urmeza :10 zile de lucru consecutiv cu 4 zile libere acest regulament isi mai prodece efectele?Mai este valabila chestia cu pauza de masa?
Ma gindesc ca daca nu s-a respectat ce s-a prevazut CIM de munca poate ROI nu mai este valabil Ce parere aveti?

Alte discuții în legătură

Cim vs roi FRD FRD As dori sa stiu daca este corect urmatorul aspect : In CIM se arata ca programul de lucru al soc este de la ora 08.00-16.00 iar in ROI de la 09.00 la ora ... (vezi toată discuția)
Roi cu 2 programe de lucru FRD FRD Buna ziua .Un angajator intocmeste 2 ROI datate ,stampilate si semnate de catre administratorul societatii dupa cum urmeaza: 1. data 02.02.2014 , programul de ... (vezi toată discuția)
Program de lucru cristinasergiu cristinasergiu vreau sa stiu cum se poate face ca programul de lucru sa fie de 9 ore , cu pauza de masa de 1 ora inclusa ? Trebuie specificat in contractyul individual de ... (vezi toată discuția)