avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificarea CIM prin ROI
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificarea CIM prin ROI

Se poate modifica un CIM daca este prevazut programul de lucru dupa cum urmeaza:8ore/zi 40 /saptamina cu 2 zile de repaus de regula sambata si duminica.
Programul incepe la ora 08 si se termina la ora 16.
In ROI se poate introduce urmatorul program?
8ore/zi40/saptamina cu 2zile de repaus de regula sambata si duminica cu incepere de aceasta data de la ora 09.00 -13.00 14.00-18.00 .Deci de la ora 13.00-14.00 pauza de masa.
Este corect din p.d.v legal acest program daca angajatul semneaza de luare la cunostinta de acest nou program?
Cel mai recent răspuns: FRD , utilizator 13:02, 12 Martie 2014
Semnatura salariatilor este luata dupa modificarea acestui program prin R.I.?

Uitati un alt punct de vedere:

Regulamentul Intern nu poate deroga
de la lege, contractul individual de munca sau contractele colective de munca in defavoarea salariatilor

Regulamentul Intern poate prevedea orice fel de reguli si norme de conduita sau de organizare pe care angajatorul le considera necesare pentru bunul mers al unitatii sau drepturi si obligatii pentru salariati, cu conditia ca acestea sa nu incalce prevederile legale, ale contractului individual de munca sau ale contractelor colective de munca sau sa nu prevada pentru salariati drepturi inferioare celor stabilite prin respectivele prevederi legale sau contractuale.

Citeste mai mult pe: Regulament Intern: 6 aspecte esentiale ce trebuie stiute | Pro Legal [ link extern ]
Referitor la intrebarea pusa de dvs am sa va raspund cu exactitate.
Ce sa intimplat un angajat da in judecata o societate prin care acerut plata orelor suplimentare aferente anilor 2009,2010,,2011.
Ptr anii 2009,2010 depune in instanta un ROI dar fara nici o semnatura a niciunui salariat de luat la cunostinta.
Pentru anul 2011 recurge la smecherie ,depune un ROI in care mentine programul de lucu cel prevazut in CIM si apare semnaturi ale tuturor angajatilor in schimb atasaeeaza o anexa intitulata anexa 1 in care se arata schimbarea programului de l a09.00--13.00,14.00-18.00 iar in spatele acestei anexe apare semnatura dinnou a tutoror angajatilor
Nu stiu daca am inteles bine intrebarea si v-am dat un asemenea raspuns nu stiu daca este cel pe care il ateptati. Imi cer scz ptr a acea afirmatie ca fiecare interpreteaza legea......
de fapt nu mam referit la dvs ci la corectele noastre institutii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim vs roi FRD FRD As dori sa stiu daca este corect urmatorul aspect : In CIM se arata ca programul de lucru al soc este de la ora 08.00-16.00 iar in ROI de la 09.00 la ora ... (vezi toată discuția)
Roi cu 2 programe de lucru FRD FRD Buna ziua .Un angajator intocmeste 2 ROI datate ,stampilate si semnate de catre administratorul societatii dupa cum urmeaza: 1. data 02.02.2014 , programul de ... (vezi toată discuția)
Program de lucru cristinasergiu cristinasergiu vreau sa stiu cum se poate face ca programul de lucru sa fie de 9 ore , cu pauza de masa de 1 ora inclusa ? Trebuie specificat in contractyul individual de ... (vezi toată discuția)