avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... modificare calculare spor doctorat bugetari
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

modificare calculare spor doctorat bugetari

Noua lege a salarizaii unitare prevede modificarea calculului sporului de doctorat. Legea aplicata pana acum prevedea calcularea sporului ca 15 % din salariul brut al respectivei persoane, iar acum legea prevede calcularea ca 50% din salariul minim brut pe economie (deci 50% din 1450 lei). Exista insa un decalaj in aceasta recalculare in functie de categorii/grupe de bugetari? Pentru ca sunt bugetari care primesc din luna august, altii care primesc din septembrie si altii carora li s-a spus ca acordarea se face incepand cu 1 ianuarie 2018.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:44, 4 Septembrie 2017
art.14 din Legea 153/2017 se aplica de la 01.07.2017.

Art. 14. - Drepturi salariale pentru deținerea titlului științific de doctor
(1) Personalul care deține titlul științific de doctor beneficiază de o indemnizație lunară pentru titlul științific de doctor în cuantum de 50% din nivelul salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată, dacă își desfășoară activitatea în domeniul pentru care deține titlul. Cuantumul salarial al acestei indemnizații nu se ia în calcul la determinarea limitei sporurilor, compensațiilor, primelor, premiilor și indemnizațiilor prevăzută la art. 25.
......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare spor doctorat se poate acorda spor de doctorat unei ... veronicam veronicam Acordare spor doctorat Se poate acorda spor de doctorat unei persoane care a obținut titlu de doctor in Decembrie 2021,dacă da, care este ... (vezi toată discuția)
Spor doctorat gdaa gdaa Bună seara! Am obținut doctoratul in 2014. În viitor, as dori să predau 12 ore în domeniul (disciplina) în care am luat doctoratul și 6 ore în altă ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie doctorand ionescunicul ionescunicul Buna ziua As dori sa stiu daca un medic care primeste indemnizatie de doctorand lunar (50 % din salariul minim )pentru un contract de munca de 8 0re,poate ... (vezi toată discuția)