avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Reemitere Fisa de Inmatriculare si Certificat Fiscal, ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Reemitere Fisa de Inmatriculare si Certificat Fiscal, dupa 2 ani...

In primul rand, Salut.

Am o problema nu tocmai usoara. Apreciez orice ajutor si recomandare primita :)

Acum cateva luni am achizitionat o masina.
Am luat-o de la al doilea proprietar (Y), care la randul lui o cumparase de la primul (X) in anul 2007.
Talonul masinii era facut pe primul proprietar (X).
Al doilea proprietar (Y) nu si-a definitivat actele la masina. Nu si-a inscris-o la financiar si a circulat cu ea cu numerele vechiului proprietar (X).

Cand am cumparat-o de la Y mi-au fost inmanate 2 fise de inmatriculare si 2 fise fiscale (pe langa actul de vanzare-cumparare).
Fisa de inmatriculare originala, dintre X si Y, si fisa de inmatriculare dintre Y si mine. Cat si fisele fiscale ale lui X si Y.

Mi-am trecut masina la fisc in posesia mea (deci platesc impozit ptr ea) si m-am prezentat la politie pentru definitivarea actelor. A doua zi cand trebuia sa-mi ridic numerele, mi s-a spus ca actele fiscale sunt FALSE, fisele de inmatriculare si fisele fiscale.

Deci m-am trezit cu talon anulat, acte retinute si o ancheta din partea politiei. Buuuun (pe naiba).
Dupa 2 luni dosarul s-a intors la sectia inmatriculari cu mentiunea ca trebuiesc refacute actele fiscale cu ceilalti 2 proprietari.

Eu acum, la cum mi-a fost explicat de seful de la inmatriculari, trebuie sa alerg la X pentru a reface cu el fisa de inmatriculare si certificatul fiscal (dupa 2 ani de cand a vandut-o lui Y), dupa care sa alerg dupa Y pentru a-l ruga/forta sa recunoasca la fisc ca a avut aceasta masina in posesie timp de 2 ani si nu a platit impozit. Sa plateasca penalizarile de rigoare si dupa care sa-mi dea fisa de inmatriculare si certificatul fiscal. Pentru ca mai apoi sa ajung cu ele la inmatriculari sa pot circula cu masina.

Intrebarea este... pot face asa ceva, sa-i cer lui X, la sectia financiara de care apartine, aceste acte? Se mai pot elibera dupa 2 ani? Dar daca X nu vrea sa colaboreze (am vorbit deja cu el)?
Cu Y se poate, am discutat. Vrea sa ma ajute.

Va stau la dispozitie daca sunt nelamuriri. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters87904 , utilizator 13:10, 2 Octombrie 2009
da greu intr-adevar, in orice caz vorbiti frumos cu ei chiar daca nu e frumos ce-au facut ptr a-i determina sa colaboreze. Eu zic ca se pot elibera si dupa 2 ani dar puteti sa va duceti la fiscul de care apartineti si sa-i intrebati aceste lucruri intrucat orice fisc logic au aceleasi proceduri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timbrul de mediu patrucata patrucata buna ziua!am o nelamurire referitoare la acest timbru de mediu...am cumparat recent un logan, inmatriculat in ianuarie 2005, am facut contract de vanzare- ... (vezi toată discuția)
Pot circula cu masina in momentul de fata???? babasu babasu Va rog, sa imi dati un raspuns concis Am cumparat o masina, la ea am toate actele, carte de identitate si certificat de inmatriculare. Masina in acte este ... (vezi toată discuția)