avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Inmatriculare masina
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Inmatriculare masina

Buna seara. Acum 2 saptamani am cumparat o masina din Bucuresti. Masina a fost cumparata in leasing iar apoi a fost trecuta pr persoana fizica. Leasing-ule este achitat la ea. Deci prin urmare in cartea masinii este firma de leasing si dupa scris proprietarul “x”. Ok, pana aici totul este in regula. In anul 2015 masina a fost trecuta de pe numele proprietarului “x” pe numele proprietarului “y” cumnata proprietarului “x”. Precizez ca masina a fost trecuta de pe o persoana pr alta doar fiscal! Deci, in cartea masinii este doar firma de leasing si proprietarul “x”.
Dupa ce am cumparat masina am mers cu cele 2 contracte de vanzare cumparare la mine la primarie pentru a primi stampila de la ei si sa o iau in evidenta. Totul ok. Am mers la inmatriculari si acolo mi-au cerut certificatul fiscal al proprietarului “x”. Eu am certificatul fiscal al proprietarului “y”. De asemenea am foaia de radiere de pe proprietarul “x” si de pe proprietarul “y”.(astea stiu ca nu sunt necesare). Ideea este ca am vorbit cu cel de unde am luat masina si a spus ca in perioada respectiva cand a trecut masina de pe numele lui pe numele lui “y” nu se facea fiscal. A spus ca se facea o fisa de inmatriculare in care era precizat vanzatorul si cumparatorul iar pe spate era inscriptionata cartea masinii. Cand am cumparat masina persoana respectiva mi-a dat acea fisa. Dar cum am spus si mai sus nu am reusit sa inmatriculez masina pentru ca mi-au cerut fiscalul. Am fost de 2 ori la inmatriculari si prima data mi-a cerut contractul de vanzare cumparare intre x si y. Ok, x mi-a trimis contractul am pus la dosar, am mers iar la inmatricular si mi-au cerut fiscalul. De ce? Daca in perioada 2015 nu se oferea fiscal si am acea fisa de inmatriculare care pe site-ul drpciv scrie ca poate tine locul fiscalului sau fiscalul poate tine locul fisei de inmatriculare, de ce nu pot inmatricula masina? Tin sa precizez ca masina vreau sa o inmatriculez in Neamt. Si sincer stau si ma gandesc daca masina a fost pe numele lui “x” la impozit si apoi a fost trecuta pe numele lui “y” automat atunci cand s-a facut trecerea “x” nu avea datorii nu? De ce mi se cere fiscalul lui “x” atata timp cat masina la impozit a fost pe numele lui “y”?

Astept un raspuns. Ideea este ca eu inca vorbesc cu proprietarul si el vrea ca masina sa o treaca pe numele meu. Dar nu se poate si nu intelegem dc in Neamt se cer atatea iar de curand a putut inmatricula o masina in Bucuresti fara prea multe batai de cap. Si daca se poate un sfat cu ceea ce pot sa fac.Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Narcis1996 , utilizator 13:34, 30 Octombrie 2018
Nu are nicio legătură faptul că autoturismul era înregistrat pentru plata impozitului pe numele lui y.
Intr-adevar, la Neamț se solicita fiscalul tuturor proprietarilor, solicitare care din punctul meu de vedere este întemeiată.
Daca y este cumnata lui x, de ce nu solicitați să va pună la dispoziție certificatul fiscal și y?
In ceea ce privește o eventuala soluție la problema dumneavoastră, aceasta poate fi o cerere de chemare în judecată prin care sa solicitați instantei obligarea serviciului de înmatriculări din cadrul IPJ Neamț să transcrie dreptu de proprietate asupra autoturismului fara fiscalul lui y. Șansele de admitere a unei astfel de acțiuni sunt relativ mici, însă consider că un avocat va poate fi de mare folos. Succes!
Cu considerație,
Av. Olteanu Ionuț
Buna ziua. Multumesc pentru raspuns. Certificatul fiscal a persoanei “y” il am. Ceea ce nu am eu este certificatul fiscal a lui “x”. “X” a fost sa scoata certificatul fiscal dar au spus cei de acolo ca trb sa faca o cerere si poate nici atunci nu primeste fiscalul. Parca in Neamt sunt alte legi fata de Bucuresti. Doamne, Dumnezeule in ce tara putem trai, legile se contrazic una pe alta.
Proprietarul masinii a fost astazi sa incerce sa scoata fiscal. Si cei de acolo au spus “Daca va este emisa fisa de inmtriculare cu holograma pe ea este imposibil sa nu se inmatriculeze masina”.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat fiscal-problema inmatriculare justinn justinn Buna seara, va prezint o problema (destul de neplacuta) la care, sper din tot sufletul sa-mi dati o rezolvare: La data de 6.12.2013 am cumparat un autoturism ... (vezi toată discuția)
Reemitere fisa de inmatriculare si certificat fiscal, dupa 2 ani... aalinn aalinn In primul rand, Salut. Am o problema nu tocmai usoara. Apreciez orice ajutor si recomandare primita :) Acum cateva luni am achizitionat o masina. Am ... (vezi toată discuția)
Acte auto in neregula dimamonicaelena dimamonicaelena Buna seara. Am achizitionat o masina second-hand care a fost cumparata prin leasing de o firma.Dupa o perioada de timp administratorul firmei a trecut masina ... (vezi toată discuția)