avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cine e proprietarul ?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cine e proprietarul ?

Buna seara! Am cumparat o masina, cu contract de vanzare cumparare, si am pierdut cartea de identitate inainte de a o inmatricula. Am inteles ca pentru a obtine duplicatul CIV, proprietarul trebuie sa faca o cerere la R.A.R. Stiti cumva daca cererea o fac eu, sau trebuie sa o faca fostul proprietar (numele lui era trecut in CIV)?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 08:34, 5 Septembrie 2017
O dată ce ati devenit proprietarul mașinii și aveti contractul de vânzare cumparare dvs. trebuie sa faceti solicitarea
Multumesc
fiindca s-a mai discutat: sunteti proprietar daca aveti contract intocmit cf codului fiscal iar masina este inscrisa la directia de taxe si impozite locale.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De la momentul incheierii dreptului de transfer drept de proprietate asupra vehiculului ati preluat calitatea de proprietar cu drepturile si obligatiile aferente
Demersurile pentru obtinere CIV urmeaza sa le realizati dv in baza contractului de vanzare cumparare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod rutier edy_irinel edy_irinel am cumparat o motocicleta fara carte de identitate.ce fac? am contractul de vanzare cumparare,am talonu dar nu am cartea de identitate pt ca este ... (vezi toată discuția)
Cumparare autoutilitara cu actele pierdute jenicaprod jenicaprod Am gasit o autoutilitara de vanzare, dar proprietarul sustine ca nu mai are nici un act, ca le-a pierdut. Cum se pot obtine actele? Se poate cumpara si ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare nelucotos nelucotos BUNA... VREAU SA INMATRICULEZ O MASINA MAZDA, MASINA ESTE DIN ITALIA, ARE EURO4, AM FACUT PROGRAMARE LA RAR, AS VREA SA STIU CAND MERG LA RAR CE DOCUMENTE ... (vezi toată discuția)