avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua.
As dori sa iau eu indemnizatia de crestere copil.
Am un PFA care anul trecut a obtinut profit, dar anul acesta are doar o factura. Daca inchei anul fara venit sau pe pierderi, cum se va efectua calculul indemnizatiei?
Mentionez ca in paralel cu PFA sunt si angajat la o alta societate si as dorii sa iau indemnizatia de pe urma celor doua cumulate.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:53, 6 Septembrie 2017
1. În cazul în care o persoană realizează concomitent venituri supuse impozitului din mai multe surse, se vor lua în calcul toate veniturile lunare încasate de aceasta.

2. Ordin 1474/2011
situatie :
Persoanele care au desfăşurat activităţi supuse impozitului pe venit şi figurează în evidenţele administraţiei financiare cu venituri pe minus.

solutie : Faptul că persoana nu a realizat venituri pe perioada cât a desfăşurat activitate profesională nu este un impediment în acordarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului. Perioada de eligibilitate de douăsprezece luni anterior datei naşterii copilului este îndeplinită, chiar dacă în evidenţele administraţiei financiare acestei persoane i-a rezultat un venit pe minus. În această situaţie, cuantumul indemnizaţiei este de 600 lei lunar.(n.m., in prezent, valoarea este de 1233 lei)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizație crestere copil nicoleta teodorescu nicoleta teodorescu Buna ziua! Sunt însărcinată in 32 saptamani, am un PFA caruia i am suspendat activitatea, de un an de zile este pe minus . Eu sunt la zi cu impozit, ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere si ingrijire copil comangheorghe comangheorghe as dori sa stiu daca sotia mea (angajata de 2 ani) beneficiaza de indemnizatie de crestere si ingrijire copil pana la 2 ani avand in vedere ca are si un PFA ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pfa2 usernameg usernameg pentru un pfa cu venit spre 0 se acorda indemnizatia de 600 sau cea de 1000-1200? (vezi toată discuția)