avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizație crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizație crestere copil

Buna ziua! Sunt însărcinată in 32 saptamani, am un PFA caruia i am suspendat activitatea, de un an de zile este pe minus .
Eu sunt la zi cu impozit, contributii catre casa pensiilor si sanatate.
Pot beneficia de indemnizație crestere copil?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:42, 10 Septembrie 2018
Cand i-ati suspendat activitatea PFA-ului si care este data prezumata a nasterii ?
Pe 7 septembrie am suspendat activitatea PFA-ului , data nasterii 20 octombrie.
Ultima modificare: Luni, 10 Septembrie 2018
nicoleta teodorescu, utilizator
In speta, veti beneficia de indemnizatia pentru CCC.

Ordin 1474/2011
situatie :
Persoanele care au desfășurat activități supuse impozitului pe venit și figurează în evidențele administrației financiare cu venituri pe minus.

solutie : Faptul că persoana nu a realizat venituri pe perioada cât a desfășurat activitate profesională nu este un impediment în acordarea indemnizației pentru creșterea copilului. Perioada de eligibilitate de douăsprezece luni anterior datei nașterii copilului este îndeplinită, chiar dacă în evidențele administrației financiare acestei persoane i-a rezultat un venit pe minus. În această situație, cuantumul indemnizației este de 1250 lei lunar.(n.m.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil Flopynel Flopynel Buna ziua. As dori sa iau eu indemnizatia de crestere copil. Am un PFA care anul trecut a obtinut profit, dar anul acesta are doar o factura. Daca inchei ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil staicupauladumitrita staicupauladumitrita buna ziua din nou...am citit mai multe raspunsuri referitoare la acordarea indemnizatiei ptr crestere copil,si totusi nu am inteles prea bine.daca eu am pfa si ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere si ingrijire copil comangheorghe comangheorghe as dori sa stiu daca sotia mea (angajata de 2 ani) beneficiaza de indemnizatie de crestere si ingrijire copil pana la 2 ani avand in vedere ca are si un PFA ... (vezi toată discuția)