Buna ziua!
La asociatia de proprietari ne confruntam cu o problema privind onorariul avocatului care ne reprezinta in instante.
Dl. avocat ne-a anuntat de o crestere a onorariului la procesele aflate pe rol la judecatorie, pe motiv ca i s-a impus aceasta crestere din partea ANAF si nu stiu ce comisie. Procesele sunt cu proprietarii rai platnic si nu sunt finalizate (se desfasoara expertiza contabila), onorariul avocat platit la zi.
Ma poate lamuri cineva in aceasta privinta?!!!...eu personal nu am auzit de asa ceva.
Adam Grecu
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
@
Gabriel Klein Kiritescu
Eu stiu o vorba: am batut palma cu cineva pentru o suma. Probabil ca s-a incheiat si o forma scrisa, s-a eliberat o chitanta - ca la avocati - banii inainte, DA?
Inteleg ca s-a schimbat legislatia. OK, dar incepand de la aceasta data, se pot percepe alte sume. Avocatii nostri dragi trebuie sa inteleaga si oamenii (as. prop.) pentru ca numai noi stim de unde luam aceste sume. Ca le vom recupera peste ani, este altceva...
@giotto_2016,
In aceste procese se poate lucra f. bine si fara avocat. Tot ce trebuie sa faceti este sa urmariti cu ce-a mai mare atentie solicitarile instantei: sa prezentati in instanta copii dupa listele de plata, sa prezentati, daca este cazul, tot ce as. prop. a inteles sa procedeze pentru recuperarea debitelor, etc.
Important este ca dvs. - care nu aveti cunostinte/pregatire juridica nu o sa puteti pleda in instanta, dar atunci vi se va solicita sa prezentati instantei, concluzii scrise.
Ideea este ca aceasta procedura "merge" f. bine la procesele simple, insa acolo unde lucrurile sunt mai complicate, cred ca este necesar sa fiti asistat de sfaturile unui avocat.
Ce puteti face dvs. acum?
Discutati cu distinsul, explicati-ii ce v-am spus mai sus si negociati daca este cazul. Daca va convine, mergeti mai departe, daca nu, nu...
Mai mult, poate puteti renunta la cheltuielile de judecata si atunci nu mai aveti nevoie de avocat, Daca tot ati cheltuit ceva - va orientati!
Succes!
Buna ziua!
Multumesc pentru raspuns.
Cred ca asociatiile de proprietari vor fi obligate sa dea in judecata proprietarii cat mai repede posibil astfel incat sa-si permita sa plateasca onorariul de avocat.
Nu cred ca toti avocatii vor accepta plata intr-un an de zile, daca onorariul este mai mare.
Noi avem in bloc un proprietar cu suma de 145000 lei (cote restante+penalizari) aceasta fiind un debit istoric, preluat de la fostul comitet.
Pana la urma, vom merge din avocat in avocat pana gasim intelegere.
Adam Grecu
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
@ giotto_2016,
Ok, insa nu este nevoie sa repostati raspunsul unui alt user, mai ales ca acesta se afla integral pe aceeasi pagina.
Asadar trebuie sa stati de vorba cu dl. avocat si sa-i explicati ca aveti o intelegere scrisa (se intocmeste un contract de asistenta juridica ), Plata s-a efectuat, s-a depus la dosar copia chitantei in baza careia as. prop. poate avea pretentii la cheltuieli de judecata si cu asta basta. Ordonanta la care facea referire @ Gabriel Klein Kiritescu, poate avea consecinte juridice dupa data de 26 augut 2017.
Succes!