avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Colocatar rau platnic si scandalagiu
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Colocatar rau platnic si scandalagiu

buna ziua! am un "vecin" la bloc de toata groaza, pe langa ca e scandalagiu si nesimtit mai are si restante la intretinere vreo 5000 de lei, nu avem asociatie de locatari doar o familie se ocupa de strangerea cheltuielilor pe bloc si plata facturilor la ape-canal. Marea problema e ca ar trebui sa renovam blocul dar banii astia sunt blocati in restantele astui vecin si a altora care au restante mai mici. Politia si Primaria zic ca nu au ce sa ii faca...Cum am putea recupera banii ? pe cale amiabila e imposibil#-o. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 17:42, 29 Mai 2013
Buna ziua,
Constituiti asociatie de proprietari si apoi actionati-l in instanta.
Va puteti asocia toti ceilalti colocatari si, impreuna, sa-l chemati ion instanta.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Cred ca este solutia cea mai buna, propusa mai sus de dl. avocat. Puteti face acest lucru in cateva luni, apoi luati legatura cu un avocat si-l actionati in instanta.
Desi implica ceva costuri, trebuie sa vedeti cum va administrati, pentru ca ati observat, asa la "mica intelegere" nu merge si nici nu o sa mearga vreo data. Tot se va gasi cineva ca sa fie Gica contra intr-o situatie anume. Legea 230/2007 cu asta se "ocupa" - infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura executare silita bangy bangy Am o hotarare definitiva , impotriva unei asociatii de proprietari ( obligatia de a face hidroizolatia blocului) am investit-o cu titlu executoriu, am mers la ... (vezi toată discuția)
Bloc fără asociație de proprietari, cu lift defect și restanțe la cheltuielile comune. există bază legală pentru a obliga proprietarii să participe la rezolvarea acestor probleme? Vanda0228 Vanda0228 Buna ziua! Problemele noastre (ale mele si ale iubitului meu) au aparut in momentul in care am achizitionat un apartament intr-un bloc din Lugoj, blocul ... (vezi toată discuția)
Trimitere in judecata rau-platnici cheltuieli de bloc evasinai evasinai Buna ziua, V-as ruga frumos sa ma ajutati in urmatoarea problema: Am un rau platnic , nu plateste cheltuieli comune de bloc de 1 an . As vrea sa-l dau in ... (vezi toată discuția)