Cu 5 oameni din 22 de apartamente nu se strange cvorum. Eu nu inteleg exact situatia: a fost constituita candva sau nu asociatie de proprietari? Vechiul presedinte/administrator care a ramas cu banii si-a facut restante in virtutea a ce a reprezentat blocul? Daca nu exista asociatie, in virtutea dreptului la libera asociere, nu puteti obliga pe nimeni sa se asocieze fortat. Ca sa constituiti asociatie, va trebuie 50 plus 1% acord. Daca este asociatie, pentru a schimba conducerea si a stabili niste reguli, iar e o problema. Daca de doua ori la rand, nu se intruneste cvorum, decizia o ia presedintele asociatiei, dar din cate inteleg nu exista un presedinte de asociatie. Administratorul trebuie sa aiba atestat, presedintele, nu, presedintele poate cauta un administrator, chiar si din afara blocului, sunt multe firme specializate. Eu cred ca e un cerc vicios la voi acolo. Apropo, nici noi nu avem la bloc asociatie, dar nici lift, blocul fiind de doar 2 etaje si cand omul e sarac, cum sunt multi in tara asta, numai pe chestii administrative gen salariu presedinte de asociatie (care chiar infim, este...), femeie de serviciu si alte alea. Singura problema la voi, acolo, e liftul, ca altfel, in opinia mea, un bloc se poate gospodari si fara asociatie. Curatenie? Fiecare in dreptul lui, sa-si faca. Nu ne trebuie femeie de serviciu cu salariu. Bec pe scara? Pai, scot eu eventual un bec care sa coste 3 lei pe luna, consum, nu alte minunatii din astea. Stiu ca e frustrant, dar cunosc mai cunosc o persoana cu probleme locomotorii care a cautat pana a gasit si a cumparat la parter. Pentru ca scarile sunt scari, nu se stie niciodata ce se intampla cu liftul, ca sa nu mai zic de un cutremur, Doamne fereste!
~ final discuție ~