avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Presedinte Asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Presedinte Asociatie

Buna ziua,

Ne confruntam cu mai multe probleme la nivelul asociatiei pentru conduita si managementul asociatiei.
1. Conduita
Noi locatarii asociatiei am avut experiente nemaintilnite cu presedintele asociatiei de locatari, De fiecare data cand ne-am adresat acestuia in mod politicos am fost jigniti, umiliti iar acesta ni s-a adresat cu o tonalitate agresiva si aroganta intr-o maniera total necivilizata si neadecvata din partea unui presedinte. Conduita unui presedinte trebuie sa fie de o alta morala si principii care sa serveasca binele comun al ascociatiei si nu cel propriu cit si respect fata de locatari.

Acest domn injura pe toata lumea, incepand cu femei in varsta de 80 de ani, carora el le-a formulat asltfel: “Ca le-o da sa i-o manince”, agreseaza atit fizic cat si verbal spunandu-le in mod ironic ca nu au martori, incercand sa i reduca la tacere prin intimidare. Exemplific in acest context cazul D-lui ...de la apartamentul 34 care a decedat dar aceste afirmatii pot fi confirmate de sotia dumnealui. Domnul a fost agresat de d-l presedinte, si impins, dislocandu-i umarul de la loc. Dupa cele intamplate fiind intrebat de o vecina, doamna..., de ce l-a agresat pe bietul om, ca nu i rusine a raspuns “ Da-l in undeva… ca nu are nici un martor”.
Cand doamna ia cerut sa reglementeze cu boxa ei din beci pe care a cumparato cu garsoniera de la fostul proprietar, domnul presedinte a condus-o in lift pina la etajul 10, desi dansul sta la etajul 9 si ia zis: “Auzi tu, daca te duci tu la primarie, asa te bat de te caci pe tine!!!” Un alt caz este cel al batranei de la etajul 10 sau cel al femeii de serviciu pe care constant o jigneste pe langa bloc in vazul si auzul tututor.

Acest domn incalca conduita unui presedinte de bloc si nu ar trebui sa fie in functia de presedinte.
Orice problema am avea fie ca sunt eu sau alti vecini din bloc nu se poate discuta cu dansul.
De exemplu o alta doamna de la etajul 10 acum o luna s-a adresat lui pentru repararea acoperisului doarece dansei i ploua in casa, dar i s-a raspuns intr-un mod agresiv spunandu-i ca daca nu pleaca “I va da un cap in gura.” Aceasta s-a intimplat pe holul blocului in vazul tutor membrilor de comitet in timp ce dinsii din comitet tineau sedinta lunara. Cum este posibil asa ceva ?! De cite ori este contactat se creaza un conflict. Nu este un om care sa apere si sa reprezinte interesele noastre.

Pe vremuri, inainte ca acest presedinte “SA SE PUNA IN FUNCTIE”, da, sa se puna in functie singur deorece acest domn NU A FOST VOTAT de catre asociatia de locatari ci o alta doamna (o persoana nominata ca presedinte poate ceda locul acesteia fara adunarea generala?) cand se tinea sedinta de bloc toti locatarii erau prezenti la sedinta iar holul parterului era plin. Fiecare persoana daca avea ceva de spus, era ascultata.

Astazi sedintele de bloc se tin la etaj, lumea nu se mai prezinta la sedinta doarece se simt umiliti si necunoscandu-le drepturile de locatari au renuntat sa mai ia cuvantul sau sa spuna ceva. Oamenii au renuntat sa se mai prezinte la sedinte. De 9 ani consecutiv se intimpla acelasi lucru.

2. Spatiul Verde
Mai vrem sa fim lamuriti de ce spatiul verde al blocului este curatat de catre comitetul de bloc (presedinte, vicepresedinte, sef palier, etc.) pe bani. Asociatia noastra de locatari a platit o suma de bani pentru cumpararea utilajelor folosite la curatarea spatiului verde si dansii le folosesc ca sa ne ia noua banii pentru serviciile prestate.
Spatiul verde la oricare bloc se face prin munca voluntara mai ales ca acuma am cumparat niste utilaje care sa ne usureze munca. Nu intelegem daca s-a hotarit sa se cumpere niste utilaje pentru a ne scuti de niste cheltuieli, pentru a nu a mai fi angajata o firma pentru curatarea spatiului verde, de ce totusi mai platim in continuare?
Atuncia mai bine angajam firma Rosal care facea acelasi lucru, poate pe bani mai putini si ne economisea banii dati pe utilaje. Ma gandesc ca daca se strica masina de tuns iarba, etc. tot noi vom plati si reparatia lor?
Ce nu intelegem cum ei pot sa ceara bani pentru taierea ierbii si a gardului viu?! Au o firma separata de asociatie, pentru curatarea spatiului verde? Cine sunt angajatii acestei firme, se pare ca este comitetul de bloc reprezentat de presedinte, vicepresinte , sef palier si fii lor? Cine a hotarit aceste lucruri? Cum s-a votat?
Septembrie 2014 – telefon asociatie, geam, spatiul verde, materiale curatenie 3.55 x 176 garsoniere = 624.80???

3. Femei Serviciu
Femeia de serviciu este mama vicepresedintelui de bloc. Oamenii se plang ca nu spala bine palierele si nu schimba apa. Locatarii au urmarit-o si o vad ca spala cu aceeasi apa tot blocul desi ni se trage aproape lunar o suma de 0.57 bani per garsoniera; 0.36 bani respectiv 0.28 bani depinde de cum au ei chef pentru materiale de curatenie!!! De ce nu se folosesc aceste materiale de curatenie? De ce nu schimba apa? Cine foloseste aceste materiale daca femeia de serviciu nu le foloseste? Una din femeile de serviciu sustine ca primit doar o matura tot anul si maturoaiele a trebuit sa la procure dansa din alta parte. Unde ajung aceste materiale daca nu sunt folosite? Vrem chitante? Daca locatarii spun ca nu sunt mutumiti de curatenia blocului si ar vrea sa schimbe una dintre femei sunt injurati si umiliti.
Pe luna Iunie , Iulie 2014 s-a platit 0.57 bani x 176 garsoniere = 100.32 RON x 2 luni (iunie, iulie) = 200.64 RON (ce reprezinte acesti bani? Matura si mop schimbat lunar, ce fel de materiale de curatenie? Vrem chitanta pe aceste produse.
Materiale curatenie Septembrie 2014 – telefon personal presedinte aka “telefon Asociatie”, geam, spatiul verde, materiale curatenie 3.55 RON per garsoniera x 176 garsoniere= 624.80 RON???
Materiale curatenie Ianuarie 2015 - 0.36 bani x 176 garsoniere = 63.36 RON????
Materiale curatenie Februarie 2015 0.31 bani x 176 garsoniera = 54.56 RON???
Materiale curatenie Martie, Aprilie, Mai, 2015 0.28 bani x 176 apartamente = 49.28????
Mentionez ca acest bloc este de garsoniere, nu de apartamente, pe o singura scara formata din 8 garsoniere pe stanga si 8 pe dreapta (fata in fata) pe etaj a cite 10 etaje in total 176 de garsoniere avand fiecare etaj un hol mic si ingust si o distanta mica intre usile vecine.
De asemenea asociatia noastra are 2 femei de serviciu. De ce? Una spala pe jos si alta curata in jurul blocului.
Se plateste lunar de catre asociatie o suma de 10.02 Ron per garsoniera pt salarii si impozite (adica salarile in bloc la cei din comitet) inmultit la 176 garsoniere este egal cu 1763.52 Ron O suma enorma!!!
Incepand cu luna Mai s-a urcat la 12.52 Ron pe garsoniera x 176 garsoniere = 2203.52 Deci mai mare. Am inteles ca suma asta este pentru femeile serviciu, presedinte, cenzori si sefi palieri. Ni s-a adus la cunostinta ca D-l presedinte este deasemenea si sef de palier pe 4 etaje si vicepresedintele pe altele, se plateste o suma de 20 ron per palier.


4. Telefon Personal Presedinte
de asemenea noi platim o suma de 0,31 per garsoniera; 0,36; si mai nou 0.73 x 176 garsoniere = 128.48 RON pentru telefon personal presedinte.
Dansul zice ca are 2 cartel, una Orange si alta Cosmote si plateste €5 si respectiv €6 pt alta in total €11. Cand a fost intrebat ca €11 nu fac 128.48 Ron a raspuns pasiv ca poate a incarcat de 2 ori in luna aceea fara nici o jena pe banii nostril. Presedintele ar trebui sa apere interesele locatarilor si sa caute un abonament sau prepay ieftin.
Dupa cum ne-am interesat presedintele nu are functia de a suna pentru anumite probleme cu locatarii dupa cum sustine dansul ca il foloseste. Alte asociatii nu platesc pentru telefon presedinte.

Noi platim deja Serviciu Administrativ pt Firma Bloc Sistem o suma de: 7 Ron per garsoniera
7 Ron X 176 garsoniere = 1232 Ron pe luna
De nu foloseste firma Bloc Sistem telefonul lor pentru a suna in interesul nostru ca pt asta sunt platiti????

Asociatia noastra plateste odata o firma de administratie Bloc Sistem : 1232 RON+
Presedinte, sefi palieri si femeie serviciu: 2203,52 RON un total de 3435.52 RON pe luna.
S-a sugerat sa angajam pe altcineva sa ne administreze. Presedintele nu a vrut.

5. Salar presedinte, sefi paliere, cenzori si femei serviciu.
De ce platim 12.02 RON pe luna pt ei? Am inteles ca la inceput a fost 1 Ron sa marit la 1.50 RON si treptat sa ridicat la 10.02 RON pina luna trecuta. Acuma cer 12.52 RON. Pe luna asta am platit 12.52 RON. Cum e posibil sa se plateasca o asemenea suma enorma? Cand noi platim deja o firma de Administratori ? Cum e posibil sa platim inca odata si o suma mai mare, de 2203.52 Ron pe luna? Dl presedinte sustine ca dansul nu ia nici un ban si ca ar faceo gratis.
Vrem sa stiu daca mai este un bloc in Jud. Cluj care plateste o suma totala de 3435.52 RON????
Fara alte cheltuieli cum ar fi: telefon personal presedinte, materiale curatenie, spatiu verde, etc. cu care se ridica probabil la 4000 Ron echivalent cu 40 milioane bani vechi, aproape €1000
Sa nu uitam sa mentionam suntem un bloc de garsoniere. Aceste sume nu sunt platite la blocuri cu apartamente a cite 3-4 camere.
Ce se observa aici, fiind un bloc format din 176 de locatari este usor sa ceri doar citiva bani sau lei care nu se observa ca ar fi multi dar inmultiti la 176 de garsoniere suma devine enorma. La inceput au fost mici si treptat, treptat au ridicat suma pe garsoniera.
6. Caini
Banii pentru caini unde se duc? Se plateste 10 RON pe caine lunar. Unde se duc acesti bani?
7.. Fond Rulment
Unde este fondul de rulment?
8. Usa Termopan intrare scara?
S-au dat bani pentru schimbare usa termopan la scara, nu sa schimbat
9. Schimbare Lift
Recent s-a hotarit schimbarea liftului cu o adunare de 13 personae (cei din comitet), din 176 apartamente. Restul lumii nu este de accord dar nici nu s-au prezentat la sedinta.
Se cere o suma de 75 RON per garsoniera a cite 6 luni = 450 RON x 176 garsoniere = 79200 RON (800 de milioane vechi)
Cine a hotarit schimbarea liftului? Cu cite persoane s-a hotarit? Proces Verbal?
Altii sau interesat si spun ca lifturile astea noi sunt mai scumpe si mai costisitoare. In caz de vreo reparatie ne-ar costa enorm de mult repararea lor plus ca nu ar costa suma pe care o cer dansii din comitet si o sustin.

Se pare ca administrarea blocului nostru reprezinta un profit sau o afacere. Se pare ca totul a devenit o afacere pentru ei si dansii nu ne mai reprezinta pe noi ca locatari ci doar propriile interese iar domnul presedinte face abuz de functie jignind oamenii batranii care nu se pot apara.
Dorim schimbarea comitetului si a presedintelui deoarece nu reprezinta interesele locatarilor si pentru conduita abuziva, jignitoare si umilitoare.
Vrem sa stim cine sunt persoanele care elibereaza chitante si daca nu sunt inrudite cumva.
Un locatar a mentionat ca are martor ca presedintele ar fi cerut cuiva “spaga” pentru efectuarea unor reparatii. Ma gandesc ca spaga aceasta am fi platit-o tot noi locatarii.
Va dati seama ca locatarii nu mai au incredere sa inmaneze o suma de 79200 RON (800 de milioane vechi) pe mana lor dupa ce au fost umiliti si inselati de nenumerate ori.

Recent am facut o sesizare la Primarie, dansii sau sustras pe motiv ca doamna nu era proprietara, sa facut o alta plangere de mine ca proprietar si au fost citati prin Politie dar dansul sa sustras din nou pe motiv ca nu fac parte din Asociatia de locatari si ca nu sunt membru al ei si ca trebuie sa fac cerere.

Am vrut sa fac una in fata inspectorilor din Primaria Cluj-Napoca dar dansul ma jignit si a raspuns ca nu are ce vorbi cu mine in fata lor. Am cerut ajutorul lui sa imi zica ce trebuie sa i cer in cererea dar a refuzat. A facut-o doamna inspectoare. Dupa ce am complectat cererea i-am inmanata dar nici asa nu a vrut sa o accepte doar in fata Comisiei de Comitet, desi doamna Inspectoare a precizat nu e nevoie si daca cere dansul asa are tot dreptul dar o poate accepta acuma. Nu a vrut.

In aceeasi zi ca nicioadata ma sunat dansu, domnul Presedinte cu atitudine nespecifica dansului spunand ca i pare rau ca sa ajuns aicea si ca recunoaste ca mai bine colabora si ca daca vorbeam la o bere sau la o apa minerala intre barbati se rezolva problema si ca sa simtit prost noi doi barbati intre 3 femei (Contabila, inspectoare si o vecina). Ca si cum ar avea ceva cu femeile. I-am raspuns ca a avut 9 ani la dispozitie in calitate de presedinte sa dovedeasca asta si nu se ajungea aicea daca raspundea la cerererile si nevoile locatarilor si daca nu i injura si jignea.

In conversatie i-am adus la cunostinta ca vrem sa convocam o Adunare Generala Extraordinara conform legii 230/2007 in care 20% din locatari pot convoca o sedinta. A zis ca nu vrea asa ceva si numai dansul poate convoca. Ma sunat banuiesc doar sa nu mai fac plangere pentru ca atuncia cand a vazut ca nu ajunge unde vrea dansul a inceput cu jignirile din nou si se baga in viata mea personala desi nu ne cunoastem la nivelul acest cum ca ar sti fel si fel de mine.

AM pus anunt la bloc pe usa scarii si pe geamuri 5 afise A3, le-a rupt jos cineva. L-am sunat sa il intreb, dansul a zis ca nu stia de afise de loc si i-am cerut atuncia ca le punem la vizier afisul si dansul a fost de acord la telefon iar cand am mers la el la usa nu a mai raspuns, nu a raspuns la telefon desi noi l-am vazut pe geam si cand ne-am uiat la el si-a tras capul. I-am trimis mesaje, nu mai raspunde desi i-am mentionat in mesaje ca ne incalca drepturile.

A pus deasemenea minuta de la Primarie la vizier in care scrie ca sa amanat Verificarea Contabila pe motiv ca nu fac parte din asociatie desi sunt locatar al blocului, si proprietar si trecut cu numele la cheltuieli probabil o alta strategie. Dansul a terminat Stinte Politice si e un om care se folostete de tot felul de strategii si pretexte pentru a impiedica adunarea locatarilor. Problema este in bloc sunt multi oameni batrani si chiriasi. Dansul profita de acesta ca nu vin la adunari, si cu comitetul de bloc fac tot felul de Adunari Generale in care propun ce vor dansii si ce nu reprezinta interesele locatarilor. Cei de la Parter si Etajul 1 platesc curent lift desi dansii nu se deplaseaza cu liftul. Prin lege nu ar trebui sa plateasca dar dansii zic ca asta a hotarit Adunarea generala (adica dansii din comitet),cum a fost la fel cu liftul, salarile lor, si telefonul Presedintelui.

Nu apara interesele locatarilor, nu raspund la telefon sau la usa si cand o face tranteste usa in nasul lor si i injura Un locatar la asteptat cu o problema 3 zile la rand in fata la lift la etaj la el ca sa il intilneasca. A obligat o persoana pt obtinere sediu firma sa ia semnaturi de la toti locatarii desi trebuia doar de la cei de deasupra lui si jos si cei din lateral stanga si dreapta

La telefon mi-a zis ca are pile la Primarie si ca suna pe sefa inspectoarei care detine cazul. Am sunato sa i spun ce a zis dansul si mi-a confirmat ca da, cunoaste pe cineva deorece a fost sunata de catre cineva si intrebata ce e cu cazul acesta.

Concluzia este ca avem de a face cu un om care traieste de pe spatele locatarilor, cunoaste bine legile si portitele ei si se sustrage de la orice obligatii ale dansului.

Un administrator de la alt bloc a zis ca fiind proprietar automat sunt si membru al asociatiei si nu trebuie sa fac nici o cerere. Este adevarat???

Toti locatarii se plang, asa situatie e nemaintilnita la nici un bloc.

Nu stim unde sa mergem, unde sa ne indreptam, se pare ca Primaria nu poate sa ne ajute. Am aflat ca cu cei de la Bloc Sistem, Adminstratorul Blocului nostru (o firma) sunt pe o mana cu Presedintele nostru, deci nici la ei nu putem apela desi locatarii au facuto de nenumerate ori chiar si eu si ni sa raspuns de fiecare data ca problemele noastre ar trebui discutate cu Presedintele. Presedintele nu e dispun sau te injura, etc.

La Primarie ei au zis ca nu avem dovezi de sesizari, dar unde sa le facem daca nu suntem asculatati.

Domnul Presedinte chiar si cand a fost chemat la Primarie prima data a zis ca nu a primit scrisoarea lui in posta, desi eu primisem in Posta chemarea, si tot blocul stia si cei din comitet de sesizare la Primarie, data si ora.

Deci ori ce i-ai pune in Posta nu va recunoaste de primirea lor.
Ultima modificare: Joi, 9 Iulie 2015
ContSters364287, utilizator
1-Proprietarii sunt responsabili pentru reprezentantul caruia au inteles sa ii acorde increderea sa le reprezinte si sa le apere interesele
Acest domn incalca conduita unui presedinte de bloc si nu ar trebui sa fie in functia de presedinte.

precizati ca mai multi proprietari cunosc atitudinea si comportamnetul presedintelui de asociatie
Aveti temei legal sa convocati adunare generala si sa alegeti alt proprietar sa preia responsabilitatea de presedinte de asociatie de proprietari
2-Proprietarii daca inteleg sa realizeze curatenia si intretinerea spatiului verde nu mai este necesar sa se apeleze la terti care eventual sa fie retribuiti
Este problema care se poate solutiona eficient prin implicarea proprietarilor interesati de bunul mers in asociatia de proprietari
Au o firma separata de asociatie, pentru curatarea spatiului verde?

Puteti verifica in lista lunara de intretinere daca este precizata suma aferente prestari servicii intretinere spatiu verde
3-Obligatiile femeii de serviciu sunt concret precizate in CIM si fisa postului
Daca sunteti nemultumiti de prestatia acesteia sesizati oficial conducerea asociatiei,
eventual serviciul de sprijinire si indrumare asociatii de proprietari din primarie
4-5-Sunt probleme distincte dispuse de adunarea generala si comitetul executiv
Convocati adunare generala,supneti discutiei toate nemultumirile,schimbati actuala conducere a asociatiei de proprietari cu reprezentanti competenti si interesati pentru bunul mers al asociatiei de proprietari
6-Sumele, probabil se regasesc in fondul de reparatii
7-8-Dvs ca proprietar din interiorul asociatiei de proprietari uteti face demersuri pentru clarificare existenta fond rulment si usa acces
8-
fiind proprietar automat sunt si membru al asociatiei si nu trebuie sa fac nici o cerere.

Pentru a deveni membru proprietar,conform dispozitii in vigoare, trebuie sa incheiati acord de asociere cu asociatia de proprietari
9-Precizati ca imobilul/asociatia de proprietari este format din 176 garsoniere=176 locatari
Este imposibil din 176 de locatari sa nu gasiti un numer minim de proprietari care sa se uneasca si sa dea jos conducerea actuala a asociatieid e proprietari
Nimeni din exterior nu poate sa vina sa inlocuiasca echipa actuala care va cauzeaza atatea probleme
Dupa cum dvs i-ati ales ,tot dvs proprietarii din bloc,puteti sa va uniti si sa ii schimbati
Succes !
Eu am 38 de ani si sunt proprietar aicea doar de 2 ani si ceva. Proprietarii nu l-au ales ca presedinte niciodata pentru ca stiau comportamnetul lui dinainte ca sa fie "ales "Presedinte. Sa ales singur. Locatarii au nominat o alta doamna si el dupa 2-3 zile a umblat prin bloc cu "fanfare" cum ca aceea doamna nu mai vrea si ca el ar fi "alesul" presedinte acuma.

Noi am apelat si la Primarie dar a amanat de 2 ori consecutiv. Avem motive temeinice ca cineva sa implicat pentru el si la Primarie, chiar si doamna care se ocupa de caz a recunoscut ca e adevarat.

Aicea se vede ca daca era un om corect prezenta actele ce trebuiau verificate dar a stopat impreuna cu firma administrator verificarea pe motive cum ca nu sunt proprietar si a doua oara dupa ce am prezentat contactul de vanzare-cumparare in fata inspectoarei din Primarie desi dansul il detinea si firma administrator la fel doarece le-am dat copii acuma 2 ani au zis ca apartamentul meu nu e intabulat si ca va scoate CF sa verifice si ca oricum nu sunt membru al asociatiei chiar daca sunt proprietar. Un domn administrator de la alt bloc a zis ca pt el orice proprietar din condimoniu este automat si membru al asociatiei.

Acuma dansul nu mai imi raspunde deloc la telefon. El a pus minuta de la a doua intilnire de la Primarie in care se specifica ca sa amanat pe motive ca nu sunt membru al asociatiei si acuma crede in capul lui ca daca a puso la vizier si arata lumii ca nu sunt membru el nu are obligatia de a imi raspunde la telefon deoarece el nu are ce discuta cu o persoana ce nu figureaza ca membru in asociatie. Probabil crede ca nu are obligatia.

Desi incalca Legea 230/2007 Art. 10 in care specifica- "Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces, la cerere, la orice document al acesteia". Am verificat telefonic cu Primaria si mi-au mentionat sa nu ma las intimidat ca el incalca Art. 10 mai sus mentionat.

Problema noastra este ca nimeni inafara de mine nu are curajul sa il confrunte, cand vorbesc cu locatarii se plang de el si toate cele facute in sezizare de mine la Primarie sunt din partea locatarilor. Au semnat Tabelul Nominal pentru Adunare Generala Extraordinara dar sunt doar 20 si ceva de semnaturi. ne trebuie 35 ca sa acopere cei 20%.

Primaria nu ne poate ajuta pina nu eu devin membru. Dansul trage de timp. Am inteles ca din momentul in care el imi va lua cererea de a devein membru el imi poate raspunde la cerere dupa o perioada. ( nu stiu cit e aceea perioada?). Practic trage de timp probabil pt asi reglemeta actele. Dansul sustine ca are Proces Verbal in care el a fost ales Presedinte, nu poate avea (doar unul fals) pt ca un intreg bloc sustine ca nu pe el l-au ales ci pe o alta doamna. Nu l-au ales pt ca lumea il cunostea ca facea scandal in bloc si suna la usa la oameni cu un nunceag ( o arma folosita in artele martiale, formata din doua lemne legate cu un lant la mijloc) in mana dinainte ca sa fie presedinte.

Nu stiu unde am mai putea apela. Pentru ca daca nu vom putea sustine sedinta desi am zis ca daca nu se strangem 20% vom face oricum Adunarea generala neoficiala doar intre noi cei prezenti ca sa discutam ce vom putea face mai departe.

La cine sa mergem. Putem face palngeri penale la Politie? Putem merge la finante, La DNA? Pt ca Primaria se pare ca e neputincioasa in fata lui. Plus ca ei au zis ca nu pot face nimica impotriva comportamentului lui si cum ati spus si dvs. doar noi il putem da jos chiar daca e descoperit ca nu are proces verbal in care sa arate ca el a fost ales oficial presedintele asociatiei. Practic dansii mai nimica nu pot face. L-au iertat de amenda desi dupa prima intilnire au mentionat ca il vom cita cu Politia si il vor amenda pentru sustragere. L-au crezut ca el a zis ca nu am apartamentul intabulat desi acuma am un CF in care se mentioneaza data la care sa intabulat (imd la 5 zile dupa incheierea contractului de vanzare-cumparare). Ma jignit in fata lor si nu a vrut sa discute cu mine desi eu il platesc si dansii din Primarie tot nimica nu au facut. Nu mi-a aceptat cererea de a deveni membru in fata lor desi dansul putea. Deci practic sa vazut concret ca dansul e un om dificil si incapabil de a conduce si a raspunde cerintelor unui locatar (proprietar). Dar parca cei din Primarie erau imuni la tot ce se intimpla. Doamna de la Bloc Sistem statea prea lejer, strigau la mine inclusiv inspectoarea de parca eu eram inculpat si nu cel petent care a depus plangerea. Ce sa mai zis. Asta este sistemul in care unii daca au pe cineva in autoritate se pot sustrage.

Am auzit si prin bloc ca i se zice "Mostenitorul" pentru ca ar fi luat prin tribunal cu ajutorul unei sore avocate (sau judecatoare) apartamentul unei doamne in varsta. Locatarii sustin ca a fost profesoara de Istorie si ca era foarte frumoasa si inteligenta si si-a pierdut la batranete uzul ratiunii, a suferit un declin cognitiv de pe urma batranetii (dementa). Acuma dansa este in azil la Huedin (de oamenii strazii, fara salar). El detine pensia ei si apartamentul dansei la castigat in tribunal doarece ea avea cheltuieli mari si el ar fi dat-o in judecata cu ajutorul sorei avocata (zic vecinii), si tot el care ia facut rau acuma este tutorele ei. Cum se poate ca cineva sa te actioneze in judecata sa iti faca rau si tot el sa iti devine tutore?!!! Ce fel de morala sa aplicat aicea?! Am inteles ca familia dansei vor sa il actioneze in judecata pentru ca hotarirea data de judecator/judecatoare a fost irevocabila, fara drept de apel.

La un alt vecin in varsta care a cazut la pat o vecina il ajuta cu mancare pina cand intr-o zi ia gasit pe balcon 9000 Ron (90 Mil. vechi) si nu stiu citi euro si domnul Presedinte cand a aflat de bani sa pus tutore si au impartit banii intre ei (adica comitetul) si au sustinut ca banii sau terminat pe mancare si nevoile bolnavului. Doamna in varsta care a gasit banii sustine ca banii ia dat in mana lui.

Deci nu avem un caz izolat doar de comportament si abuz in functie si delapidare a banilor locatarilor.

Dansul este de o speta care autodepaseste orice morala umana. Locatarii se tem de el pentru ca i ameninta cu sora lui si cu alte strategii. Le este frica sa il confrunte si situatia a stat asa taraganata de mai multi ani incoace. Mai précis 9 ani de la inaltarea dansului. Se mai si da cu pumnul in piept ca are 2 facultati, jigneste toti oameni de parca nu ar fi demni de respectul dansului desi ei il platesc. El este doar un simplu locatar ca oricare altul dar se pare ca functia dansului a devenit una de Imunitate Parlametara in care dansul este conducatorul acestui bloc si al banilor lor.

Hotareste ce vrea in Adunari Generale ce nu este in interesul locatarilor doar in paguba lor, sustine ca nu el ca Adunarea a votat si este in perfecta legalitate, daca oamenii care se plang nu sau prezentat la Adunare ca se voteze contra atuncia nu este vina lui, desi dansul chiar daca oamenii nu sau prezentat nu trebuia sa propuna asemenea hotariri in Adunarea Generala in primul rand.

Deci abuz, abuz si iar abuz este numele lor. Se fac reparatii in bloc fictive, etc.

Ultima modificare: Vineri, 10 Iulie 2015
ContSters364287, utilizator
Asociatia e ca o societate pe actiuni. Votul majoritatii hotaraste totul. Adunare, votare si un nou presedinte & co. Nu va opreste nimeni sa strangeti 50% +1 din membrii asociatiei si sa luati fraiele in mana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuzul de functie al administratorului diana_ghilencea diana_ghilencea Buna ziua, locuiesc intr-un bloc cu patru etaje si adminidtratorul blocului imi tot face probleme in ultima perioada pt ca nu am fost de acord cu plata a 80% ... (vezi toată discuția)
Mizeria din fata blocului, pe spatiul verde Cristilica Cristilica In fata blocului in care locuiesc, pe spatiul verde, este o mizerie de nedescris: hartii, sticle aruncate, kilograme de mucuri de tigari, cutii goale de bere, ... (vezi toată discuția)
Reparatii acoperis bloc georgep-panciu georgep-panciu Buna ziua, pot da in judecata asociatia de proprietari a blocului unde locuiesc avad in vedere ca banii pentru repararea acoperisului blocului au fost ... (vezi toată discuția)