Buna! Am si eu o problema. Locuiesc intr-un bloc cu doua scari, iar acoperisul acestui bloc reprezinta o problema pentru cei de la etajul 4. Acestia au decis, in frunte cu presedintele asociatiei de locatari, sa construiasca un nou acoperis, nu sa-l repare. Multe persoane din acest bloc nu sunt de acord cu acest lucru, deoarece presedintele asociatiei de locatari cere fiecarui apartament 2400 Ron, cu exceptia etajului 4 care trebuie sa dea 2700 Ron, iar acesti bani trebuie dati si intr-un timp foarte scurt, in 3 luni. Nu conteaza ca stai la etajul 3 sau la parter, ca ai un apartament cu 3 sau 4, suma este aceeasi. La mine in scara exista si persoane batrane care au o pensie de 500-600 Ron, sau in cazul familiei mele, suntem 4 persoane cu un singur venit de 1000 Ron. De unde vor da aceste persoane aceasta suma intr-un timp atat de scurt nu stiu, iar presedintele asociatiei de locatari ameninta persoanele care nu dau bani ca le va da in judecata. Intrebarea mea este: suntem obligati sa dam bani pentru construirea unui acoperis la care nu sunt toti locatarii de acord? Stiu ca la repararea acoperisului eram toti locatarii obligati sa contribuim, dar si la construirea unui alt acoperis? Poate presedintele asociatiei de locatari sa dea in judecata persoanele care nu contribuie cu suma impusa sau o suma mai mica?
Ati inteles exact ce trebuia si probabil doriti o confirmare.
1. Sunteti asociatie de locatari sau proprietari? Daca sunteti de locatari....nu poate sa va dea in nicio judecata.
2. Nu sunteti obligati sa participati la o constructie, cum bine ati inteles si in niciun caz in tmp atat de scurt.
3. Nu va poate impune plata acestei constructii daca asociatia nu dispune macar de un fond de reparatii din care sa se achite o parte din constructie, suma revenind fiecarui apartament fiind imensa.
4. Daca se repara terasa, suma ce revine fiecarui apartament este calculata pe cota-parte indiviza si NU la gramada si in mod egal.
5. Reparatii, constructii de acest gen se trec in planul de venituri si cheltuieli cu un an inainte, tocmai ca sa se aibe timp sa se stranga banii.
...............................
Nu platiti nimic si daca va pune obligat pe lista suma respectiva, care s-ar constitui in restanta cu toate consecintele de rigoare, adunati-va mai multi vecini care sunteti in aceeasi situatie si dati-l in judecata pe presedinte pentru abuz.
...............................
Altceva nu stiu ce sa va spun, este absolut revoltator ce se intampla la Dv. in bloc.