avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Locatarii refuza reparatia acoperisului. Ce se poate ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Locatarii refuza reparatia acoperisului. Ce se poate face?

Situatia este urmatoarea. Este vorba de un bloc cu 4 etaje format din mai multe scari, cu 3 apartamente pe etaj inclusiv parter, adica 15 etaje pe fiecare scara.

Blocul este din anii '70 si are acoperis din tabla, ca la casa, nu terasa ca majoritatea blocurilor. Acest acoperis nu a mai fost reparat de mai bine de 12-15 ani (si atunci s-a facut treaba de mantuiala, cu "mesteri" din bloc, fara garantie sau ceva) si la ora actuala sunt probleme la mai multe scari, inclusiv pe scara noastra.

Fond de reparatii nu exista in valoare atat de mare incat sa acopere cheltuielile (care s-ar ridica undeva la 25000 RON) iar administratia spune ca pentru a incepe macar sa stranga bani de reparatii este nevoie ca 75% din locatarii de pe scara sa isi dea acordul, adica 10 apartamente din 15. Pe fiecare scara in parte, unde este cazul.

Problema este ca pe scara, in afara de cele 3 apartamente de la ultimul etaj, si inca 2-3, restul nu ii intereseaza sau refuza din start. Ca e scump, ca nu avem bani, ca sa mai vedem, ca "daca nu punem interfon intai noi nu semnam"... si tot asa de cativa ani. Iar in timpul asta oamenilor le ploua in casa si au ajuns la limita rabdarii.

Ce se poate face in situatia asta? Este adevarat ca doar cu acordul a 2/3 se pot strange acei bani si face reparatii? Cum poate fi obligata asociatia sau locatarii sa faca aceste reparatii?

Multumesc...
Ultima modificare: Miercuri, 26 August 2015
nicu9, utilizator
Cel mai recent răspuns: w_v_w_v , utilizator 14:44, 30 August 2015
Administratorul dvs greseste sau dezinformeaza cand sustine
este nevoie ca 75% din locatarii de pe scara sa isi dea acordul,
,deoarece acoperisul imobilului constituie parte comuna,a carei intretinere si reparatie intra in responsabilitatea exclusiva a asociatiei de proprietari
Asociatia de proprietari are obligatia sa verifice situatia ,starea tehnica a acoperisului si sa dispuna masurile necesare lucrarilor de reparatii
Pentru reparatia partii comune,proprietarii au dreptul sa analizeze responsabil variantele ,administratorul de imobil sa realizeze selectie de oferte
Daca nu este constituit fond de reparatii asociatia de proprietari in comitetul executiv poate decide constituirea acestuia prin depuneri lunare individuale
Este foarte corect ce spuneti, in teorie suna bine, dar vorba aceea.. teoria ca teoria, practica ne omoara... Cand 6-7 persoane de la etajele inferioare, care nu sufera cu nimic din cauza acoperisului, vin si spun de fiecare data ca ei nu sunt de acord, ca sunt saraci si nu au de unde sa dea bani de acoperis, ce ramane de facut? Administratia zice ca fara 2/3 din propietari care sa fie de acord, nu se poate demara nimic, iar cei de la parter+etajul 1 si ceva din 2, la care nu ajunge apa si nu stiu cum e sa stai cu galeti prin casa, niciodata nu sunt de acord.
Sa inteleg ca acesta este singurul raspuns pentru problema asta... ca asociatia are obligatia sa verifice si sa repare acoperisul? Si daca nu isi indeplineste obligatia?!?
E greu.
Nu trebuie sa fie de acord nici unul.Trebuie sa fie de acord doar cei care conduc asociatia si s-ar repara.
Incercati sa puneti in comitet sau asociatie cum spuenti dumneavoastra si persoane care locuiesc la ultimull etaj.
Faceti scris catre asociatia problema dumneavoastra.
Ar trebui sa va raspunda.
Si dac ava raspund si daca nu puteti contracta o firma si va faceti reparatia pe banii dumneavoastra apoi trebuie sa dati asociatia in judecata sa va platesca suma.
Dupa ce castigati o sa trebuiasca sa puneti un executor si va opri sumele fiecarui locatar din salariu sau ii executa altfel.
Cautati pe forum aici la avocatnet ca sunt o gramada persoane care au procedat asa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatii acoperis bloc georgep-panciu georgep-panciu Buna ziua, pot da in judecata asociatia de proprietari a blocului unde locuiesc avad in vedere ca banii pentru repararea acoperisului blocului au fost ... (vezi toată discuția)
Reparatii terasa etaj retras mihai_tomaro mihai_tomaro Buna ziua, Locuiesc la bloc, la ultimul etaj. Acest etaj este retras fata de restul etajelor, asadar am o terasa in proprietate, sub care se afla un alt ... (vezi toată discuția)
Reparatie terasa bloc Cristina_Silivestru Cristina_Silivestru Buna ziua, de curand mi-am luat un apartament la etajul 4 dintr-un bloc cu 4 etaje, cu acoperis facut de fostii proprietari. In primul an n-am avut nicio ... (vezi toată discuția)