avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Accident pe trecerea pietoni
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Accident pe trecerea pietoni

Buna ziua,sotia mea a decedat la cateva zile dupa ce a fost accidentata pe trecerea de pietoni.Vreau sa stiu pasii legali ce trebuie urmati de catre mine si fetele mele ,studente, de 23 si 21 ani.Politistul care se ocupa de caz mi s-a parut foarte retinut si nu ascund ca am fost cautat direct si indirect de asa zisii avocati chiar din momentul cand am depus sicriul la capela.De asemenea ma intereseaza criteriile dupa care imi aleg avocatul Multumesc!
Trebuie sa va constituiti parte civila in procesul penal până la începerea cercetării judecătoreşti.
Acţiunea civilă exercitată în cadrul procesului penal are ca obiect tragerea la răspundere civilă delictuală a persoanelor responsabile potrivit legii civile pentru prejudiciul produs prin comiterea faptei care face obiectul acţiunii penale.
Repararea prejudiciului material şi moral se face potrivit dispoziţiilor legii civile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt recunoscut, recuperare bani de la autor onici onici Mi s-au furat bani de pe card de catre o persoana si am fost la Politie pentru a declara acest lucru. Persoana a recunoscut acest lucru si e in libertate.Suma ... (vezi toată discuția)
Constituire parte civila minor simonik2011 simonik2011 Buna ziua Un minor este citat ca parte civila intr-un proces, cererea de constituire ca parte civila se face de catre minor reprezentat de XXX (parinte) sau ... (vezi toată discuția)
Despagubiri in instanta Harapalb Harapalb Buna ziua, La un incident, o persoana pretinde ca ar fi fost lovita cu un baston telescopic la mana. Aceasta persoana are ingrijiri medicale in numar de 29 ... (vezi toată discuția)