avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Violare de domiciliu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Violare de domiciliu

Bună ziua,

Am si eu o problema cu ceea ce cred ca poate fi catalogat drept violare de domiciliu si as vrea sa va intreb cum pot actiona. Sa va explic pe scurt care este situatia acestei chirii. Tatal meu lucreaza in constructii si are o firma care e momentan in insolventa,iar in proprietatea acestei firme se afla 2 apartamente intr-un imobil din Bucuresti. Intr-unul stau eu,iar deasupra mea fratele meu vitreg. Problema in primul rand cu aceasta chirie este ca e facuta intre 2 firme iar noi stam intr-un fel de sub chirie ca sa spun asa. Motivul pentru acest lucru ar fi procesele si creditorii,si ca nu trebuie sa apara numele nostru. In fine.
Acum o luna,in lipsa mea s-a intrat in casa, mi s-au filmat lucruri si mi s-a o suma importanta de bani pe care ii aveam pusi deoparte. Eu il suspectez pe fratele meu vitreg intrucat i-a predat inapoi tatalui meu banii ( ii cerusem in plus acei bani pentru ca voiam sa pun deoparte pentru masina,gargauni de copil, iar fratele meu a profitat de aceasta ocazie pentru a ma pârî la tatal meu). Pe langa asta, s-a umblat si in dulapuri,inclusiv in lenjeria iubitei mele).Bazandu-se probabil ca nu am niciun mijloc de actiune legala, nefiind mentionat in contract si nici neavând practic ce sa reclam( fiind chestiuni de familie) si-a permis sa faca toate acestea. Tatal meu a zis ca a fost un control de la banca si ca are dreptul sa intre la orice ora din zi si din noapte,neanuntat. Asta mi s-a parut cusut cu ata alba. Asa ca pe moment am decis sa schimb butucul la usa. Dupa o saptamana cat am fost din nou plecat,am descoperit la intoarcere ca nu pot intra in casa. A coborat tatal meu si mi-a spus ca au spart butucul la usa ca din nou a fost control si nu s-a putut intra, ca s-a facut plangere la politie ca ar fi fost incercare de efractie si de aceea s-ar fi blocat butucul si nu se poate intra( din nou mi s-a parut cusut cu ata alba, cel mai probabil din nou a vrut fratele meu vitreg sa imi umble prin...lenjerie si dulapuri). Astfel ca au spart butucul pus de mine si l-au inlocuit cu cel vechi. Mi s-a spus ca nu as avea dreptul sa schimb butucul si ca se poate intra la orice ora din zi si din noapte,fiind firma in insolventa. In acelasi timp stiu totusi ca exista dreptul de proprietate si nu sunt obligat sa las proprietarului o cheie si ca in general vizitele se anunta. Ce as putea sa fac? Va rog ajutati-ma.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mikhelas , utilizator 18:50, 6 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti formula plangere prealabila ptr.infractiune de violare de domciliu(art.224 NCP) si furt (art.228 NCP)
Daca las pe viitor,preventiv, o camera ascunsa in casa care sa produca inregistrari cu care sa pot dovedi o violare de domiciliu, acestea se iau in calcul? Se considera licite sau nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintare cu moartea, santaj, viol ramonetta ramonetta tata este un om foarte violent,betiv si acum o luna de zile a aruncat cu o sticla de bere si un borcan de sticla dupa mama,insa nu a nimerit.o pe ea,ci un ... (vezi toată discuția)
Accident dupa constatare dauna charlito22 charlito22 Salut, am fost implicat acum 1 luna de zile intr-un accident auto fara victime in care mi-a fost avariata masina pe toata partea stanga (aripa fata, usa fata ... (vezi toată discuția)
Violare domiciliu, agresare partevatamata1 partevatamata1 Buna Vreau sa va prezint urmatorul caz si sa ma indrumati in directia potrivita. O prietena foarte buna de a mea stand in casa ei (atentie avea usa ... (vezi toată discuția)