M-am intors din cic cu patru luni mai devreme si cum sunt casier de teren in momentul in care am constatat insusiri de bani de catre inlocuitoarea mea,care a fost si ea pastrata pe post cu mine,am adus la cunostinta sefilor de la Ploiesti.O parte din cei care reclamau au facut-o verbal iar ceilalti sris(fiind 10 persoane),reclamatii pe care le-am dus la sediu asa cum cere fisa postului.In urma acestor reclamatii au venit in teren sa verifice eu nefiind anuntata decat atunci cand ei erau in localit.unde eu lucrez.ptr.ca am 'intarziat' doua ore mi s-a cerut nota explicativa desi mi s-a spus ca trebuie sa lucrez si sambata si duminica si dupa ora 16,chiar daca programul este de la 08-16 lucru pe care l-am si facut incasarile mele aratand acest fapt.Pe langa aceasta mis-a cerut sa precizez ca nu am fortat pe nimeni sa faca reclamatie,reclamatii in urma carorai celeilalte nu i s-a inntamplat nim
Nota explicativa v-a fost ceruta pewntru a spune unde ati fost doua ore. Spuneti exact ce ati facut ,inclusiv ca nu ati fortat pe nimeni sa reclame ceva anume . Asa procedeaza toti patronii.
Ceea ce depaseste 8 ore pe zi, precum si orele efectuate sambata si duminica este munca suplimentara si trebuie sa se plateasca ca atara, adica cu un spor de 100%. Daca nu va platesc si continua sa se comporte asa, aveti posibilitatea sa sesizati ITM. Este bine sa aveti si dovada a ceea ce afirmati.
Cat despre nota explicativa, ....de vreme ce nu sunteti vinovata, nu trebuie sa va faceti probleme. Daca veti fi sanctionata disciplinar, puteti contesta respectiva decizie in termen de 30 de zile la Tribunalul din resedinta de judet. Fiind un litigiu de munca, acesta este scutit de taxa de timbru si timbru judiciar.
In cursul cercetarii disciplinare a unui angajat X, se pot solicita informatii/note explicative de la alti angajati care pot da amanunte despre o anumita situatie.
Sporuri weekend
Arion Ramona
Buna ziua,as vrea sa ma ajutati in legatura cu:Sa incep sa explic situatia:
Am cativa angajati in sectorul alimentar,salar 700 lei brut.Ei lucreaza cand si ... (vezi toată discuția)