avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sporuri weekend
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sporuri weekend

Buna ziua,as vrea sa ma ajutati in legatura cu:Sa incep sa explic situatia:
Am cativa angajati in sectorul alimentar,salar 700 lei brut.Ei lucreaza cand si cand si sambata si duminica si sunt liberi luni si marti,fara a face ore suplimentare caci orele sunt calculate ca si lucrand 8h/zi de luni pana Vineri.Cum procedez? Eu i-am pontat de ex. un salariat care a inceput lucrul in data de 13.09.2012,cim 8h/zi de Luni pana Vineri......deci din 13 si pana la sf lunii sept. sunt 12 zile lucratoare: 8x12 zile=96;dintre care Sambetele-16 h si Duminile 16h cu liber Luni si Marti si in statul de plata le-am pus la alte drepturi 7 lei.E corect?Trebuie sa trec si in CIM-ul angajatului la termenul "sporuri" suma de 7 lei?Trebuie sa trec si in Revisal?...eu cred ca nefiind spor permanent nu trebuie sa il trec.E bine ce gandesc?Astept un raspuns,va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Loredana_84 , utilizator 15:16, 19 Octombrie 2012
Sa va explic mai concret: Prima zi de lucru a angajatului a fost in 13.09.2012 si a lucrat asa: 13,14,15,16(15,16 care au fost samb si dum.)- 17,18 liber, 19,20,21,22,23- la lucru(22,23 care au fost samb si dum.) - 24,25 liber;26,27,28- la lucru si 29,30-liber.Total ore lucrate 96,dintre care 16 h/samb si 16 h/duminica.E bine cum i-am pontat? si le-am pus 7 lei pt orele astea in statul de plata la "alte drepturi".Mi-e frica pt ca avem control si nu stiu daca am facut bine.Trebuie sa trec si in Reg intern sporul asta?
Practic, dupa fiecare sambata + duminica lucrata, acordati luni + marti liber. Sau daca se lucreaza doar sambata, atunci duminica + luni liber. Practic nu aveti ore suplimentare, ci trebuie acordat doar sporul de weekend care poate fi intre 1-100% pentru orele prestate in zilele de sambata + duminica. Eu acord, la fel ca si dvs 1% din salariul de baza, respectiv 7 lei, ca sa nu calculez orele exacte prestate S+D (oricum ca si suma care reiese in final, clar ca este mai mare daca procentul se aplica la brutul realizat, decat doar la zilele de S+D).
Nici eu nu trec in Revisal acest spor, insa am facut un act aditional la regulamentul de ordine interioara al societatii in care am mentionat acest procent si motivele pt care se acorda. Am avut multe controale pana acum, la diferite societati si a fost in regula, astfel ca, consider ca procedez corect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pontaj anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema : salariat care are prog de munca de L-V cate 8 h, si mai face si ore suplimentare. In zilele de ... (vezi toată discuția)
Ore libere Anamaria1313 Anamaria1313 buna ziua, intalnesc urmatorul caz, un angajat lucreaza 8 ore pe zi de marti pana vineri inclusiv. sambata lucreaza 4 ore. pentru acestea primeste spor de ... (vezi toată discuția)
Munca sambata si duminica ContSters159316 ContSters159316 Acum, Codul Muncii prevede ca perioada de repaus saptamanal consta in doua zile consecutive, de regula sambata si duminica. Acolo unde nu se poate, perioada de ... (vezi toată discuția)