avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... MUNCA SAMBATA SI DUMINICA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

MUNCA SAMBATA SI DUMINICA

Acum, Codul Muncii prevede ca perioada de repaus saptamanal consta in doua zile consecutive, de regula sambata si duminica. Acolo unde nu se poate, perioada de odihna se stabileste de comun acord cu angajatul, de cele mai multe ori duminica si lunea, daca se lucreaza sambata.

TOT CODUL MUNCII ZICE spor de 50% din salariul de baza in cazul in care angajatorul isi cheama salariatii la serviciu sambata si duminica.

daca am agreat cu salariatul sa vina sambata si duminica si sa-i dau liber in cursul saptamanii 2 zile consecutiv....mai platesc si spor?

mentiunea privind programul de lucru o fac si in CIM?


multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valentina Ianula , Consilier juridic 13:47, 7 Aprilie 2011
daca programul de lucru este specificat in CCM, si in CIM se indica CCM-ul ce reglementeaza conditiile de munca, eu consider ca e suficient ca in CIM sa apara doar durata muncii, ore/zi, ore/saptamana.
insa nu am gasit sporul de 50% despre care vorbesti.eu am varianta in care cei care muncesc samb si dum vor beneficia de un spor la salariu stabilit prin CCM sau CIM, poate am o varianta eronata?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de lucru addicted11 addicted11 As dori sa stiu daca un program de 6 zile lucratoare cu 2 zile libere(altele in fiecare saptamana, evident) unde o data la 4 saptamani avem 4 libere ... (vezi toată discuția)
Recuperare sambata si duminica coca_lb coca_lb Am un salariat care a lucrat sambata si duminica. I-au fost platite zilele cu 100% si i s-a platit si sporul de samb+dum. Intrebarea mea este trebuie sa ii mai ... (vezi toată discuția)
Control de la i.t.m. - ore lucrate sambata liliua2008 liliua2008 Buna ziua! Va rog sa-mi raspundeti. Avem control de la ITM si totul e in regula. Ne-au spus ca nu dam doua zile libere consecutive conform Codului ... (vezi toată discuția)