avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cine reprezinta gradinita intr-o conventie civila?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cine reprezinta gradinita intr-o conventie civila?

Buna ziua
M-am confruntata de curand cu o situatie si nu stiu de unde sa incep cautarile. Poate ma ajutati. Multumesc anticipat.
Intrebarea e cine are calitatea de co-contractant intr-o conventie civila al carei obiect este prestarea de ”activitati de initiere”(respectiv, asa-zisele ore optionale), desfasurate in cadrul gradinitelor. Pe de o parte va fi, bineinteles, colaboratorul, calificat..etc. Dar cine reprezinta gradinita in acest contract/conventie:directorul sau comitetul de parinti (cum am inteles ca se procedeaza)??
Cel mai recent răspuns: schrose , utilizator 23:37, 15 Decembrie 2014
Buna ziua,

daca gradinita este particulara atunci ea este un SRL, caz in care va fi reprezentata de catre administrator/director;

daca este de stat ea va fi reprezentata de catre directorul institutiei;

Cu stima,
Av. Boncu
nu intotdeauna gradinita particulara este un SRL, poate fi o asociatie sau fundatie - fiica-mea de exemplu este la o astfel de gradinita B-).
Reprezentantul legal al gradinitei:
- in cazul unui SRL/asociatie - administratorul sau asociatul,
- in cazul unei fundatii - membrul fondator sau presedintele Consiliului director;
- în cazul unei institutii de stat - directorul.
Comitetul de părinţi nu a fost, nu este şi nu va fi niciodată reprezentantul legal al vreunei entităţi educative/scolare! ;)

Imi pare rau ca n-am punctat exacat ceea ce ma interesa, astfel incat raspunsurile pe care le-am primit-si pt. care va multumesc- sunt putin in afara subiectului.
Aici e vorba despre gestionarea unor fonduri stranse de comitetul de parinti, din care isi propun, printre altele, sa sustina diferite activitati extracuriculare. Cel putin asa am vazut ca se pune problema in diferite comitete ale unor institutii de stat. Dupa cum stiti, toate sumele pe care parintii le cred nesesare a fi stranse (fondul clasei, de ex.) trebuie gestionate doar de ei, fara interventia, sub nicio forma a cadrelor didactice.
Acum, aceste optionale despre care vorbeam la inceput-caci asta e cumva miezul problemei, care depasesc programa de invatamant (ex:cursuri de pictura, dans), nu pot fi suportate din bugetul gradinitei, de aceea, ma gandesc, ca ar fi cumva explicata posibilitatea contractarii chiar de catre parintii interesati, in cadrul fiecarei grupe, a colaboratorilor. Cred ca gandirea mea are o logica, totusi. Exista alta varianta?
Recitind acum mesajul initial, constat ca, intr-adevar, aici nu se pune problema reprezentarii. Sorry pt. titlul neinspirat . Totusi, intrebarea ramane- poate fi comitetul de parinti parte intr-o conventie civila de colaborare, avand ca obiect prestarea de activitati extracurriculare, in beneficiul copiilor?

Alte discuții în legătură

Cine reprezinta gradinita intr-o conventie civila? ADINA IONITA ADINA IONITA Buna ziua M-am confruntata de curand cu o situatie si nu stiu de unde sa incep cautarile. Poate ma ajutati. Multumesc anticipat. Intrebarea e cine are ... (vezi toată discuția)
Colaborare gradinita! crystyna142003 crystyna142003 Buna ziua, Doresc sa colaborez cu o gradinita de cstat pentru predarea unui curs optional de limba engleza.Cum pot proceda ca munca prestata sa fie legala?Pot ... (vezi toată discuția)
Cadru legal comitet parinti si cadrul medical gradinita Nicoleta Ilea Nicoleta Ilea Buna seara, In Comitetul de Parinti s-a decis sa aducem in gradinita pentru copii un cadrul medical cateva ore pe zi. Cum gradinita nu isi poate permite ... (vezi toată discuția)