avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Nu mi se recunoaște grupa II
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Nu mi se recunoaște grupa II

Am varsta de 60 ani (n.iulie 1957), Am 38 ani vechime din care 7 ani si 10 luni in grupa II procent 100%, care este trecuta in cartea de munca si am primit adeverinta doveditoare ptr. perioada respectiva.Am depus dosarul de pensionare in 06.05.2017.Am primit respingerea dosarului pe motiv ca nu beneficiez de grupa II. Ce imi ramane de facut? Multumiri anticipate, Maria
Cel mai recent răspuns: wolffmaria , utilizator 14:29, 8 Septembrie 2017
Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice prevede ca, deciziile de pensie emise de casele teritoriale de pensii şi de casele de pensii sectoriale pot fi contestate, în termen de 30 de zile de la comunicare, la Comisia Centrală de Contestaţii.

Prin urmare, depuneti o contestatie la decizia primita.

Hotărârile Comisiei Centrale de Contestaţii pot fi atacate la instanţa judecătorească competentă, în termen de 30 de zile de la comunicare.
Am uitat sa mentionez,am depus contestatie la Casa de Pensii, urmand sa primesc raspuns.Pana azi nu am primit raspuns la contestatie. Normal era sa se accepte dosarul si sa intru in pensie din 06.05.2017.Au trecut 4 luni de atunci.Multumiri ptr. consultanta, Maria
Adeverinta pe care ati depus-o trebuie sa fie intocmita dupa modelul din anexa 14 la HG nr.257/ 2011 cu modificarile si completarile ulterioare si insotita de decizia interna a firmei prin care ati fost nominalizata ca beneficiar de grupa de munca pe unul din locurile de munca/ posturile de lucru/ meseriile pentru care s-a primit avizul ITM de incadrare a acestora in grupa de munca.
In decizia pe care ati primit-o, trebuie sa fie motivata neluarea in seama a anilor lucrati in grupa de munca.
Deoarece nu ati ptimit raspuns la contestatia depusa in urma cu 4 luni, puteti deschide actiune in instanta impotriva casei nationale de pensii.
Decizia pe care am primit-o a fost eliberata in 2001, dupa formularul existent la acea data, deci nu poate sa corespunda cu cel din 2011.Firma s-a dizolvat,Doresc sa stiu daca specificatile din cartea de munca si din adeverinta pot fi suficiente la pensie?Nu EU am fost cea care la vremea aceea am completat in cartea de munca.Cred ca la ITM exista acte doveditoare a grupei de munca.Nu stiu ce sa fac, Va multumesc din suflet, Maria
Pana la 01.01.2011, dovada vechimii in munca se face cu mentiunile din carnetul de munca.

Prin urmare, daca in carnetul de munca aveti trecuta perioada de grupa mentionata , atunci nu va mai trebuie si o adeverinta.

Alte discuții în legătură

Eliberare adeverinta pentru grupa de munca hodor dana hodor dana Tatal meu a lucrat in perioada 1952-1980 la CFR in functia de lacatus. Am solicitat adeverinta pentru grupa de munca pentru aceasta perioada si i s-a eliberat ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la grupa aii de munca bokor alexandru bokor alexandru in perioada dec.1981 mar. 1986 am lucrat la intreprinderea de retele electrrice deva ca muncitor necalificat categoria lucrari grele baza. a-si dori sa ... (vezi toată discuția)
Cum pot dovedi grupa de munca firma s-a desfiintat ,nu gasesc arhiva si nici legea din vechiul cod al muncii adica anii 1978-90 ganditor ganditor nu mai gasesc arhiva firmei la care am lucrat adica tagcm cluj antrepriza 1 .in acei ani grupa 2 de munca ne-a fost acordata conform unei legi as dorii sa stiu ... (vezi toată discuția)