nu mai gasesc arhiva firmei la care am lucrat adica tagcm cluj antrepriza 1 .in acei ani grupa 2 de munca ne-a fost acordata conform unei legi as dorii sa stiu nr acelei legi si ce ne spune poate asa as putea dovedii gr 2 pt acei ani lucrati sau va rog daca as putea afla unde este arhiva. la ce firme am gasit arhive de la alte antreprize mis-a spus ca ei ofera doar vechimea nu si dreptul la gr de munca .va multumesc
am sunat la firma Ribeit dar ni s-a spus ca nu exista arhiva antrepriza 1 c-tii cluj-napoca si pentru celelalte firme dau adeverinte dar numai pt vechime ei nu au nimic cu grupa de munca de aceea poate as putea afla legea sau articolul de lege din anii 1970-89 care incadrau conform legii trusturile de constructii in grupa 2 de munca va multumesc
Ordinul 50 din 5 martie 1990 pentru precizarea locurilor de munca, activitatilor si categoriilor profesionale cu conditii deosebite care se incadreaza in grupele I si II de munca in vederea pensionarii :
... 13. Perioada lucrata dupa data de 18.03.1969 pana in prezent si in continuare se incadreaza in grupele I si II de munca in conformitate cu prevederile prezentului ordin ce inlocuieste ordinele nr. 59/1969, 105/1976 si 210/1977 ale ministrului muncii si ministrului sanatatii, care isi inceteaza aplicabilitatea.
14. Pentru perioada de activitate desfasurata intre 18.03.1969 si 31.12.1975 incadrarea in grupele I si II de munca se face proportional cu timpul lucrat, asa cum a fost stabilit prin Precizarile Ministerului Muncii si Ministerului Sanatatii nr. 11860/1969, fara a se conditiona de existenta buletinelor de determinare a noxelor.
Pentru perioada lucrata intre 01.01.1976 si 31.12.1989 incadrarea in grupele I si II de munca, de asemenea, nu este conditionata de existenta buletinelor de determinare a noxelor.
15. Dovedirea perioadelor de activitate desfasurate in locurile de munca si activitatile ce se incadreaza in grupele I si II de munca in vederea pensionarii se face pe baza inregistrarii acestora in carnetul de munca conform metodologiei de completare a acestuia stabilite de Ministerul Muncii si Ocrotirilor Sociale.
Totodata, tinand seama de prevederile art. 2 si 3 din Decretul-lege nr. 68/1990, unitatile au obligatia sa analizeze si sa precizeze, in termen de 30 de zile de la data aprobarii prezentului ordin, pe baza documentelor existente in unitate, situatia incadrarii personalului in grupele I si II de munca incepand cu 18.03.1969 si pana in prezent.
Grupa i de munca
1964_cs
Tata a fost angajat la CFR din 1956 pana in 1985 cand a iesit la pensie. In aceasta perioada a trecut de la fochist , mecanic de locomotiva pe abur si pana la ... (vezi toată discuția)