avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Cod penal german ?
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Cod penal german ?

In codul penal german ce inseamna art.223 si art.253?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:16, 6 Septembrie 2017
art.223 Vătămarea corporală.
(1) Dacă o persoană pricinuieşte unei alte persoane o vătămare corporală sau a sănătăţii, persoana respectivă primeşte pedeapsa cu închisoarea de până la 5 ani sau o amendă.
(2) Se pedepseşte şi tentativa.

art.253 Şantajul.
(1) Dacă o persoană constrânge o altă persoană - în mod ilegal, prin folosirea forţei sau a ameninţării cu un pericol grav - să întreprindă o acţiune, să accepte ceva sau să nu facă ceva şi aduce astfel un prejudiciu material sau de altă natură persoanei şantajate, cu intenţia ca ea sau o terţă persoană să obţină anumite foloase materiale necuvenite, persoana respectivă primeşte pedeapsa cu închisoarea de până la 5 ani sau o amendă.
(2) O faptă este ilegală dacă folosirea forţei sau a ameninţării cu un pericol grav pentru
atingerea scopului propus este considerată a fi un act reprobabil.
(3) Se pedepseşte şi tentativa.
(4) în cazurile cu consecinţe deosebit de grave, se aplică pedeapsa cu închisoarea de cel
puţin 1 an. 2 în general, un caz cu consecinţe deosebit de grave este atunci când făptuitorul
acţionează în mod calificat sau ca membru al unei asocieri care s-a constituit în scopul comiterii
infracţiunilor de şantaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai exista tentativa de omor? fufufu fufufu Avand in vedere ca se aplica mereu legea mai favorabila faptuitorului ... iar noul cod penal pune la vatamare corporala grava - punere in primejdie a vietii ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala Ersin Dervis Ersin Dervis Buna ziua . am fost victima unei vatamari corporale grave.mam despartit de fostul meu iubit care ma hartuit ma urmarit iar ieri ma prins pe o terasa si acolo ... (vezi toată discuția)
Cod penal art.180 Marcel_123 Marcel_123 La servici m-am batut cu un coleg ,l-am lovit din gresala la cot si el a dat cu pumnu si cu alte obiecte . acum daca el depune plangere ce se va intampla (vezi toată discuția)