avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... RCI LEASING FIRMA FINANTATOARE SAU INSELATOARE?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

RCI LEASING FIRMA FINANTATOARE SAU INSELATOARE?

Am cumparat in leasing 3 Dacia Logan in august 2007, data de la care platesc rate, RCA si CASCO. Una dintre masini este alba dar in certificatul de inmatriculare este trecuta albastru-alb , lucru care pana acum nu m-a deranjat , in carte este alb.
Dupa 2 ani de la cumparare a trebuit sa-i fac ITP dar nu am putut fiindca masina este alba nu albastru-alb.Din 04.09.2009 de cand a expirat ITP am avut nesansa sa lovesc masina si sa-mi fie lovita in parcare.Am solicitat societatii asiguratoare sa-mi repare masina iar aceasta refuza pe motiv ca nu aveam ITP valabil la momentul evenimentului. Eu nu am avut la cunostinta acest fapt deoarece CASCO l-a facut RCI fara sa-mi aduca la cunostinta conditiile , polita fiind la RCI ca proprietar. CINE PLATESTE REPARATIA?
Cel mai recent răspuns: ContSters76710 , utilizator 20:48, 5 Octombrie 2009
Faceti o sesizare scrisa catre RCI Leasing in care mentionati aceste aspecte,dar asta nu va disculpa pentru neefectuarea ITP in termenul prevazut de lege.
In acesti 2 ani acest aspect al neconcordantei datelor stipulate in certificatul de inmatriculare trebuiau rezolvate de catre proprietarul auto la sesizarea utilizatorului.
Numai impreuna cu RCI Leasing si cu soc.de asigurari puteti rezolva aceasta problema.
Succes !
Cu respect,Alexa...
Nu trebuia sa neglijati acel aspect.Culoarea este un element important si atat proprietarul,cat si dv. in calitate de utilizator trebuia sa intreprindeti demersuri in vederea rezolvarii.
Spuneti ca dupa doi ani nu ati putut sa efectuati inspectia periodica.
Cei de acolo nu v-au indrumat cu privire la rezolvarea acestei probleme?

In ceea ce priveste contractul de asigurare,lucrurile sunt clare,din pacate.
Asiguratul are obligatia de a efectua inspectia tehnica periodica in unitati service autorizate,la termenele stabilite de lege.
Asiguratorul poate invoca aceasta si inteleg ca asa stau lucrurile.

Societatea de leasing are o colaborare cu acel asigurator.
Ei sunt in masura sa rezolve,cu conditia sa se implice.
Incercati pe cale amiabila:o adresa catre proprietarul de drept al masinii(soc. de leasing)prin care le faceti cunoscut ca obligatiile cad in sarcina lor,ca nu au efectuat demersuri in vederea rezolvarii situatiei.Normal era ca acea masina sa nu intre in posesia dv. decat dupa indreptarea erorii.
Incercati asa,fiti ferm si vedeti ce se poate face.

MULTUMESC , in mod normal daca as fi avut contractul CASCO as fi putut citi prevederile lui si ori as fi facut ITP inainte de a ma prezenta la asigurator pentru daune ori nu m-as fi prezentat cunoscand prevederile contractului . Consider ca datoria proprietarului la inmanarea masinii este si aceea de a te pune la curent cu actele pe care le face si care te privesc.
In al doilea rand daca nu pot beneficia de polita CASCO atunci cand nu am ITP valabil de ce trebuie sa o platesc pentru ca tot nu este valabila?
#-o
Ieri intre orele 8 si 13 am avut nenumarate discutii prin telefon cu cei de la RCI , omniasig, o Asociatie de reglementare asigurari si toti au ajuns la concluzia ca de vina este MORTUL chiar daca mortul nu stia ca trebuie sa moara fara a face scandal.
Problema este ca daca ai avut ITP valabil cand s-a produs evenimentul chiar daca noi nu am folosit masina 30 zile tot nu poti ceredaune pentru ca au o alta speta - de ce nu ai anuntat in 24-48 ore?
Dar si acestea probabil sunt scrise intr-un act pe care noi nu-l avem.
Tot in conditiile contractuale se regaseste si obligatia de informare cu privire la eveniment a asiguratorului.
Ratiunea este aceea ca trebuie evaluate pagubele,natura si intinderea lor...si daca trece prea mult timp este o problema cu privire la acest aspect.
Este necesara o asigurare,dupa cum v-ati convins.
Pacat ca nu ati acordat o atentie mai mare aspectelor ce tin de aceasta.
Poate termenii sunt speciali,poate nu este totul foarte clar...dar cine scrie polita,poate si explica pe inteles.

Alte discuții în legătură

Casco tantelu tantelu Am cumparat o masina in leasing, si in urma unui accident de masina , pentru care eu nu am fost vinovat am descoperit ca nu am Asigurare Casco. Am in ... (vezi toată discuția)
Probleme leasing auto pyerr79 pyerr79 Buna ziua.In 2008 am facut un contract de leasing cu porsche bank. Problema 1. Sunt obligat sa platesc asigurarea rca trimisa de ei (ei fiind intermediari) cu ... (vezi toată discuția)
Rca pentru un contract de leasing cu rci leasing romania ifn calin gheorghiu calin gheorghiu Buna ziua, As dori sa-mi spuneti daca ma puteti ajuta sa lamuresc problema referitoare la incheierea RCA-ului: -in contractul de leasing am un punct in care ... (vezi toată discuția)