avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... CASCO
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

CASCO

Am cumparat o masina in leasing, si in urma unui accident de masina , pentru care eu nu am fost vinovat am descoperit ca nu am Asigurare Casco.
Am in trebat firma respectiva si mis-a comunicat ca din eroarea unui salariat nu s-a incheiat asigurarea CASCO. Ce ar trebui sa fac?
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 01:44, 4 Noiembrie 2009
Societatea de asigurari sa remedieze eroarea, si sa va remita si dumneavoastra, in caz ca nu aveti , un exemplar al contractului CASCO.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Octombrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Cui ati adresat intrebarea,societatii de leasing?
Cata vreme nu exista un contract de asigurare ,nu este posibil sa primiti despagubirea pentru acest eveniment de la asigurator.
Daca o anumita persoana avea atributii in sensul de a incheia acel contract (sa exista dovada scrisa in acest sens!)va puteti indrepta pretentiile impotriva acesteia.
Dar este mai greu pentru ca nu sunteti proprietarul masinii,aveti calitatea de utilizator.
Pacat ca nu v-a interesat aspectul asigurarii la momentul potrivit.Daca ati fi solicitat un exemplar al asigurarii nu se mai punea problema erorii.
Trebuie sa vedeti ce scrie in contractul de leasing cu privire la asigurare.
Nu stiu ce temei ar exista pentru antrenarea responsabilitatii proprietarului(soc. de leasing),ma tem ca niciunul.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Octombrie 2009
ContSters76710, utilizator
tantelu a scris:

1.Am cumparat o masina in leasing, si in urma unui accident de masina , pentru care eu nu am fost vinovat am descoperit ca nu am Asigurare Casco.
2.Am in trebat firma respectiva si mis-a comunicat ca din eroarea unui salariat nu s-a incheiat asigurarea CASCO. Ce ar trebui sa fac?


1.: Nu ati fost vinovat, ati avut noroc, reparatia se va face pe polita RCA detinuta de vinovat.Obtineti o imputernicire de la Soc. de leasing si avizati dauna la asiguratorul RCA al vinovatului.
2.:Daca ati platit rate CASCO si aveti dovada(chitanta/extras cont) solicitati o copie a politei CASCO.Cu salariatul se va descurca Soc. leasing. (este important pentru eventuale evenimente viitoare)Cel putin v-au dat polita RCA proprie?Sau ati procurat-o singur?
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Octombrie 2009
nucu$, utilizator
Poate revine domnul si ne spune la ce s-a referit cand a spus ca nu era vinovat.Am sesizat asta dar daca preocuparea era in legatura cu CASCO,clar nu intra in discutie asigurarea de raspundere civila(a presupusului vinovat).
Daca ma insel,cu atat mai bine.
1. Verificati clauzele contractului de leasing; in calitate de proprietar, firma de leasing ar fi trebuit sa depuna toate diligentele pentru ca vehiculului aflat in posesia dvs. sa aiba asigurare CASCO;
2. In cazul in care accidentul nu a fost [produs din vina dvs., atunci va fi antrenata raspunderea asiguratorului care a emis asigurarea RCA pentru cealalta masina implicata in accident.
3. E bine ca acel contract CASCO sa fie incheiat, pentru viitor.
Ultima modificare: Duminică, 1 Noiembrie 2009
Doinita Stingaciu, Avocat

Alte discuții în legătură

Dauna totala alexutu alexutu Buna seara! Am fost implicat intr-un accident de circulatie din care a rezultat avarierea autoturismului meu si ranirea sotiei vinovat fiind un taximetrist ... (vezi toată discuția)
Cine incaseaza banii? andr33apn andr33apn Buna ziua, In cazul unui contract de leasing, si in cazul unui accodent rutier cu avarie 100 %, cine incaseaza banii de CASCO?uTILIZATORUL SAU PROPRIETARUL? (vezi toată discuția)
Dauna totala la masinile in leasing viorel. viorel. Buna ziua!In decembrie 2009 am din cauza conditiilor meteo am avut accident,cineva a intrat in mine frontal.Masina mea este luata in leasing de la Meridian din ... (vezi toată discuția)