avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... dauna totala la masinile in leasing
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

dauna totala la masinile in leasing

Buna ziua!In decembrie 2009 am din cauza conditiilor meteo am avut accident,cineva a intrat in mine frontal.Masina mea este luata in leasing de la Meridian din septembrie 2008 cu avans 3000E,In urma accidentului s-a constat dauna totala!Cepot face sa-mi recuperez banii tinand contde faptul ca masina are casco,nu eu am fost vinovat in urma accidendului,iar cei de la meridian mi-au spus ca sa fiu multumit ca nu-mi mai cer bani!!!E normal asa ceva?Ce trebuie sa fac sa-mi recuperez bani sau masina??????????
Cel mai recent răspuns: viorel. , utilizator 10:25, 4 Martie 2010
Va trebui sa faceti cerere de parte vatamata si sa va judeati cu persoana vinovata de producerea accidentului, conform 998 si urm. C. civil, pentru despagubire.
In conformitate cu conditiile generale ale contractului de elasing, beneficiarul asigurarii casco, este proprietarul, prin urmare firma de leasing. In functie de cunatumul despagubirii(avand in vedere ca dauna este toatala ar trebui sa fi apropae de valoare finantata sau egala cu aceasta) societatea de leasing trebui sa va restituie sumele platite de duneavoastra cu titlu de avans si rate. Aceasta se va intampla numai la data la care asiguratorul va achita dauna societatii de leasing si suma achitata va egala valoare finantata. Ce depaseste valoare finantata, trebuie sa primiti dumneavoastra inapoi. Deasemenea societatea de leasing ar trebui sa va transmita dreptul de proprietate asupra epavei
Mai am o intrebare. Ati suferit vre o vatamare fizica in urma accidentului?
Fiecare soc.de leasing are un contract cu o firma deasigurare prin care se stabileste cuantumul despagubirii in cazul daunei totale(de regula intre 70 si 90% din suma asigurata).Cum firma de leasing este propietarul masinii pana la achitarea ei , atunci ea primeste c/v despagubirii. Acum intervin conditiile contractuale dintre firma de leasing si utilizatorul masinii, prin care se stabilesc sumele ce i se cuvin utlizatorului, din banii achitati pana la data evenimentului si daca primeste sau nu epava.Cititi cu atentie conditiile contractului.
Da,dar nu grava,si nu eu soferul ci pasagerul din dreapta!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu firma de leasing camely07 camely07 Am urmatoarea problema cu o firma de leasing. Am o masina luata pe leasing, cu asigurare CASCO platita la zi, am avut un accident, in urma caruia s-a ... (vezi toată discuția)
Casco tantelu tantelu Am cumparat o masina in leasing, si in urma unui accident de masina , pentru care eu nu am fost vinovat am descoperit ca nu am Asigurare Casco. Am in ... (vezi toată discuția)
Despagubire casco nykylaura nykylaura Buna ziua.In luna august am avut un eveniment auto cu dauna totala .Firma de casco m-a despagubit cu suma de catalog a masinii(renault megane 2008) adica 8902 ... (vezi toată discuția)