avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cont blocat soc com - plata salariilor
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cont blocat soc com - plata salariilor

O societate comerciala are contul blocat. Incaseaza o suma si doreste sa retraga o parte din bani pentru plata salariilor. Societatea respectiva le da salariatilor si tichete de masa. Banca refuza sa transfere catre emitentul tichetelor de masa contravaloarea acestora pe motiv ca nu poate vira nici o suma catre terte persoane . Tichetele de masa sunt evidentiate si in statul de plata si sunt datorie fata de salariati . Desi in lege veniturile obtinute din tichete de masa sunt asimilate veniturilor salariale banca refuza sa achite contravaloarea acestora . Va rog frumos sa-mi spuneti daca banca are dreptul sa refuze plata tichetelor de masa pe motiv ca nu poate transfera bani catre terte persoane dar in acelasi timp isi incaseaza comisionul de retragere numerar ( deodata banca nu este terta persoana!!). Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: Simina2017 , utilizator 11:04, 7 Septembrie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Tichetele se achizitioneaza de la o unitate specializata ( in baza unui contract) iar unitatea care le emite este una dintre cele mai mari societati in domeniu deci are toate autorizatiile necesare. Tichetele de masa apar pe statul de plata , angajatilor li se calculeaza impozitul aferent acestora dar banca refuza sa proceseze ordinul de plata pentru achitarea lor .
Ultima modificare: Miercuri, 6 Septembrie 2017
Simina2017, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc pentru raspuns . O sa fac o adresa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

cont blocat societate comerciala Simina2017 Simina2017 O societate comerciala are contul blocat. Incaseaza o suma si doreste sa retraga o parte din bani pentru plata salariilor. Societatea respectiva le da ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa anamariacelik anamariacelik O societate a deschis recent un magazin( in general produse alimentare).In ce conditii poate vinde marfa pe tichete de masa? Care sunt inregistrarile ce se ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa acordate dar cu cheltuieli de tiparire pe banii salariatilor ionel-s ionel-s Buna ziua. Slava Domnului ca existati ! De vreo doi ani firma la care lucrez (privata) a inceput sa ne acorde tichete de masa, insa pentru tiparirea lor ni ... (vezi toată discuția)