avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de întreținere pentru doi minori, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de întreținere pentru doi minori, posibilitate de diminuare după nașterea unui al treilea copil

Buna ziua! Sunt divortata de 3 ani si am 2 fetite 14 si respectiv 10 ani. In urma mai multor procese extenuant..fetitele au Ramas la tatal lor.eu fiind obligata sa platesc pensie alimentara. As vrea sa precizez ca de un an platesc mai mult decat e stipulat in hotararea judecatoreasca. Dar fostul meu sot vrea 25 la suta din salariul care l am acum.Mentionez ca lucrez in Anglia de 1 an .nevrand sa auda ca eu am si alte cheltuieli inafara de a plati pensie alimentara.pana la urma e vb de copii mei, nu astept obligata sa fac asta.dar am aflat ca sunt insarcinata in 2 luni si mi a cam ingreunat situatia eu asteptand alt copil.ati putea v rog sa mi spuneti la ce m a pot astepta de la fostul sot? Si care is masurile luate de instanta in acesre situatii?! V a multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 6 Septembrie 2017
yMonyca, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:43, 7 Septembrie 2017
Mi se pare rezonabil fostul sot, pt 2 copii datorați pensie 1/3 din venitul net, cel pe care îl aveți..
Cand veți avea 3 copii, pensia datorata va fi de jumătate din salariu, asa ca pt primii 2, tot 1/3 veți plati.
Poate avea câștig de cauza în instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupa succesiune ....executare silita? Boeil Boeil A avut loc succesiunea dupa socrul meu iar ca martora al fratelui meu a fost prima sotie al sotului meu.....nu am stiut decat cand s-a ajuns la semnat actele ... (vezi toată discuția)
Pensia de intretinere la doi copii dildi dildi buna ziua, in anul 2007 am divortat. Din prima casatorie am o fetita, pentru care platesc pensia de intretinere 120 lei / dintr-un venit de 550 lei /. In anul ... (vezi toată discuția)
Drept de vizita nefructificat danuta2010 danuta2010 Buna ziua, Va deranjez si eu cu o intrebare. Fostul sot are dreptul sa o ia pe fetita noastra in vacanta de vara 2 saptamani(avem decizie de la notar, nu ... (vezi toată discuția)