avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contestare taxa de timbru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contestare taxa de timbru

Dupa decesul tatalui meu am o cota-parte de 3/8 din locuinta sa dobindita in timpul casatoriei cu a doua nevasta (care nu e mama mea), respectiv 3/4 din jumatatea cuvenita tatalui meu. Aceasta m-a chemat in judecata ca sa ma oblige sa primesc sulta pentru acea cota-parte cu toate ca nu mi-a spus niciodata cit ofera ca sulta.

Intrebarile mele sint:

1. In astfel de procese obiectul plingerii este intreg apartamentul sau numai jumatatea care a intrat la masa succesorala dupa decesul tatalui? Din chemarea in judecata nu reiese deloc clar.

2. Taxa de timbru platita de reclamanta este 3% din valoarea intregului apartament sau din valoarea jumatatii de la masa succesorala?

3. Este bine sa contest marimea taxei de timbru? Taxa de timbru platita de reclamanta este foarte mica, mai ales daca s-a calculat ca procent din valoarea intregului apartament. E bine sa cer sa fie facuta la valoarea de piata / valoarea de impozitare a apartamentului, chiar daca voi avea si eu mai mult de platit ca parte a cheltuielilor de judecata?

Multumesc mult.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Septembrie 2017
Eduard_S, utilizator

Alte discuții în legătură

Partaj Bunea Ana Vanda Bunea Ana Vanda Buna seara. In anul 2006 tatal nostru a decedat. masa succesorala, un apartament cumparat cu sotia, terenuri dobindite cu L18, doua locuri de veci, ... (vezi toată discuția)
Testamentul autentic irina chirciu irina chirciu Buna ziua. Sotul meu a decedat pe 10 august 2017. Acesta are o fata din prima casatorie, care are 36 ani,iar eu la randul meu am o fata tot din prima ... (vezi toată discuția)
Succesiune in instanta - taxa de timbru ContSters158413 ContSters158413 Acum doi ani, tatal meu a decedat, singurii mostenitori fiind mama si cu mine. Informandu-ma atat pe net cat si la cunoscuti, am constatat ca este mai putin ... (vezi toată discuția)