Buna seara. In anul 2006 tatal nostru a decedat. masa succesorala, un apartament cumparat cu sotia, terenuri dobindite cu L18, doua locuri de veci, mostenitori: sotia si trei copii ai tatalui din casatoria anterioara( mama decedind, tata sa racasatorit.)Deoarece nu a fost cuprinsa toata masa succesorala la notar, certificatul de mostenitor fiind facut doar pentru apartament si un loc de veci si nereusind sa ne intelegem privind sultele pentru apartament, am facut cerere de chemare in judecata.Privind partile de teren am reusit sa ne intelegem iar mama vitrega a primit sultele cuvenite( nu stiu daca i se cuvenea ceva, )iar pentru apartament, judecatoare a numit un expert care a facut expertiza stabilind un pret prin expertiza judiciara. Specific ca mama vitrega doreste sa ramina in apartament, dar nu doreste sa ne plateasca sultele la pret de piata. Cerinduse expert, nu a mai platit taxa de timbru pentru diferenta, dar nu este de acord nici cu pretul de expertiza,avocatul dinsei aducind obiectiuni, cu exemple din ziarul piata de la a-z, iar procesul s-a aminat din nou. Mai doresc sa specific ca la notar mama vitrega nu a declarat banii pe care in aveau depusi impreuna, tata avind 2 pensii( una ca fost ofiter si una de la ultimul loc de munca), deci mama vitrega dorind sa ne despagubeasca cu bani strinsi de amindoi. Intrebare: ce posibilitati avem sa terminam procesul(care dureaza deja de 3 ani),daca a avut dreptul la sulta privind terenurile primite de tata cu L18, daca are dreptul la unul din locurile de veci singura, declarind doar mormintul mamei,cel al tatalui declarind ca este doar al ei, si in situatia in care s-a facut expertiza tehnica a apartamentului, stabilindu-se un pret, o putem noi despagubi la valoarea de impozitare.? Nu mai avem puterea de a ne lupta cu ea( amenintindu-ne ca va mai dura procesul citiva ani), nereusind sa ne intelegem cu ea sub nici o forma ,( nu a platit partea de expertiza, nici taxa de timbru pentru diferenta de pret,toate ducind la aminari peste aminari) deci este rau intetionata, va rog o cale legala de a incheia acest proces. Cu multumiri , in speranta ca am fost destul de explicita. Anca Bunea.