avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Agresiune, consecințe
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Agresiune, consecințe

am fost agresata de sot si amenintata ca ma omoara ,am sunat la 112 ,a venit politia( intre timp sotul a plecat de acasa )am facut plangere penala la politia de proximitate,am scos certificat de la medicina legala unde sa specificat ingrijire 1-2 zile ,ce pedeapsa ar putea primi sotul in acest caz .Va multumesc
O sa fie chemat pentru declaratie, initial in calitate de martor, atunci o sa afle.
Multumesc frumos pentru raspuns
daca o iau dupa zilele de refacere din certificatul medico -legal fapta lui nu poate parea grava dar este vorba si despre o agresiune psihica ,eu numai daca ridica pumnul la mine deja tremur si dau in plans .Eu cand am fost agresata aveam la notariat actele pentru divort de o saptamana prin acordul partilor .Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 7 Septembrie 2017
gabita60, utilizator
Fapta poate fi incadrata la art. 193 alin.2 c.p.
ART. 193
Lovirea sau alte violenţe
(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
multumesc pentru raspuns si o ultima intrebare ; eu trebuie sa am avocat sau imi pledez cauza singura ?

Alte discuții în legătură

Loviri si alte violente alinar_popescu alinar_popescu Buna ziua, Tatal meu a fost victima unei agresiuni fizice. Nu a ripostat sau provocat agresorul, care si-a recunoscut fapta la politie. Tatal meu a primit ... (vezi toată discuția)
Cum s-ar putea incadra fapta???? petosticky1979 petosticky1979 Buna ziua! as vrea sa stiu unde se incadreaza urmatoarea fapta: fratele meu a fost sambata seara la club in satul bunicilor nostri si un ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,fratele meu a suferit o agresiune din partea unui vecin,in ... mafinescuingrid mafinescuingrid Buna ziua,fratele meu a suferit o agresiune din partea unui vecin,in urma acesteia,conform biletului de iesire din spital,s-a...ales cu urmatoarele: -Fractura ... (vezi toată discuția)