avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune întârziată 19 ani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune întârziată 19 ani

buna seara,as dori sa stiu ce acte am nevoie pt deschiderea succesiuni ,am doar certificatul de deces si sunt doar eu si sora singurii mostenitorii ,parintii fiind divortati si necasatoriti dupa.Tatal era din jud Gorj ,sat Iliesti Comuna Ionesti ,nu stiu in ce directie sa o apuc si am nevoie de indrumarea dumneavoastra va rog,respect Maria
Cel mai recent răspuns: mariaburneci@yahoo.com , utilizator 15:56, 7 Septembrie 2017
Adresati-va unui birou notarial din circumscriptia judecatoriei unde tatal dvs a avut ultimul domiciliu.
Succesori sunteti dumneavoastra si sora dumneavoastra.

Cotele succesorale sunt egale.

Adresati-va unui notar, in a carei raza teritoriala s-a situat ultimul domiciliu al defunctului.

Succes.
Ioana Stoica a scris:

Succesori sunteti dumneavoastra si sora dumneavoastra.

Cotele succesorale sunt egale.

Adresati-va unui notar, in a carei raza teritoriala s-a situat ultimul domiciliu al defunctului.

Succes.

Ultima modificare: Joi, 7 Septembrie 2017
mariaburneci@yahoo.com, utilizator
Multumesc frumos pentru raspunsuri.Acum as avea o noua intrebare pe certificatul de deces scrie domiciliul sector 6 ...dar de fapt este actualul sector 5 ...si totusi el isi facuse mutatia pentru primirea pensiei in Sat Iliesti ,Comuna Ionesti ,Jud Gorj ..deci de unde trebuie sa incep demersurile si unde voi plati taxele si impozitele ..inclusiv notarul ..?Va fi nevoie sa deschid succesiunea in Gorj sau o pot face in Bucuresti unde eu si sora locuim?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
mariaburneci@yahoo.com a scris:

.deci de unde trebuie sa incep demersurile si unde voi plati taxele si impozitele ..inclusiv notarul ..?Va fi nevoie sa deschid succesiunea in Gorj sau o pot face in Bucuresti unde eu si sora locuim?

Tocmai v-am spus mai sus: competenta in materie de succesiuni apartine oricarui birou notarial din circumscriptia judecatoriei unde tatal dvs a avut ultimul domiciliu (mentionat in certificatul de deces).

Alte discuții în legătură

Deschidere succesiune. Kenoake Kenoake Buna ziua, Am si eu o intrebare,care sunt pasii deshiderii unei succesiuni in urmatoarele conditii:tatal meu a decedat,s-a facut succesiune o pentru bunurile ... (vezi toată discuția)
Succesiune macinic macinic Buna ziua, As dori sa stiu ce acte sunt necesare pentru dezbaterea succesiunii. Aceasta poate avea loc numai in judetul unde defunctul a locuit sau se poate ... (vezi toată discuția)
Informatii succesiune Mira_nick Mira_nick Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie: mama mea a mostenit casa in care locuia de la bunica (mama ei). A facut toate demersurile necesare si era ... (vezi toată discuția)