avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Deschidere succesiune.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Deschidere succesiune.

Buna ziua,
Am si eu o intrebare,care sunt pasii deshiderii unei succesiuni in urmatoarele conditii:tatal meu a decedat,s-a facut succesiune o pentru bunurile detinute de el gen apartament si masina,acum eu vreau sa deschid succesiune pentru casa si terenurile tatalui sau (adica bunicul meu),mentinez ca tatal meu mai are 4 frati in viata si nu au facut succesiunea dupa tatal lor(bunicul meu) decedat in 1995.In speranta ca ma veti putea lamurii va multumesc anticipat.
mostenirea se deschide la notarul ultimului domiciliu al deunctului (al aceluia ptr care doriti sa deschideti mostenirea, mai degraba sa o dezbateti). ultimul domiciliu este cel inscris si pe certificatul de deces. daca nu cunoasteti ultimul domiciliu, la orice notar unde se afla si un imobil- teren, casa a defunctului. . Notarul vă va arata proceddura ce trebuie urmata.
Ultima modificare: Joi, 31 Iulie 2014
Marian Bucur, Avocat
Daca imobilul se afla intr-un sat?Trebuie sa caut un notar in comuna de care apartine satul respectiv?
Procedura succesorală notarială este de competenţa notarului public dintr-un birou situat în circumscripţia teritorială a judecătoriei în care defunctul şi-a avut ultimul domiciliu, iar în cazul moştenirilor succesive,competenţa biroului notarial din circumscripţia teritorială a judecătoriei în care şi-a avut domiciliul acela dintre autori care a decedat cel din urmă.


Dacă în aceeaşi circumscripţie funcţionează mai multe birouri notariale, competenţa aparţine, în ambele situaţii.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune in alta localitate DESTINY DESTINY Buna ziua tuturor! am o intrebare : succesiunea unui loc de veci aflat in provincie, se poate face in Buccuresti, daca mostenitorii au aici domiciliul ? Va ... (vezi toată discuția)
Succesiune teren arabil alex9210 alex9210 Buna seara, bunicii mei au detinut o suprafata de teren , tatal meu fiind unicul mostenitor, in cele din urma accesta a decedat fara sa faca succesiunea, ... (vezi toată discuția)
Competenta teritoriala a notarului bukinst bukinst In situatia dezbaterii unei succesiuni, decedatul avand domiciliul intr-o localitate rurala aflata la egala distanta de 3 orase in care se gaseste un birou ... (vezi toată discuția)