avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate După cât timp de la data scadentă a facturii la ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

După cât timp de la data scadentă a facturii la ENEL se aplică penalități?

Bună ziua!
Îmi poate spune cineva, după cât timp de la data scadentă a facturii ENEL se aplică penalități conform legii, dacă nu este plătită?
Menționez că factura mea, a avut ca dată scadentă, 6 Septembrie, 2017. Menționez că niciodată n-am rămas restantă la vreo factură pe care trebuia să o plătesc și din pricina asta nu știu când se aplică penalități la vreo factură neplătită la timp. Mereu am fost o bună platnică. Doar că acum, chiar nu am cum să plătesc factura asta la Enel.
Pentru că pot avea banii necesari pentru a o plăti, abia după 15 luna asta, sunt nevoită să las factura neplătită la lumină până atunci. Mă interesează dacă Enel îmi poate umfla factura următoare, cu eventuale penalități pentru zilele de întârziere?! Știe cineva?
Vă mulțumesc anticipat, pentru eventualele răspunsuri!
Ultima modificare: Joi, 7 Septembrie 2017
ContSters160566, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:32, 7 Septembrie 2017
Clientii trebuie sa stie ca facturile emise de furnizorul ENEL sunt scadente la 15 zile de la data emiterii facturii, data inscrisa pe document.
Insa clientii mai au la dispozitie, fata de acest termen, o perioada de gratie de 30 de zile, timp in care pot plati facturile fara penalitati.
Daca achita in a 31-a zi de la data scadentei atunci i se calculeaza penalitati de la expirarea termenului de scadenta.
Valoarea penalitatilor este 0,1%/zi intarziere din suma de achitat.
Daca factura si penalitatile nu sunt platite in termen de 35 de zile de la scadenta, furnizorul emite aviz de deconectare, iar la 45 de zile de la scadenta se dispune intreruperea/sistarea provizorie a furnizarii serviciului de alimentare cu energie electrica-pana la achitarea debitului in evidenta+costuri suplimentare cu rebransarea la instalatia generala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde se gaseste protocolul sau contractul de colaborate dintre enel si kruck ??? MarianLupescu MarianLupescu Buna ziua. Ca toti abonatii ENEL, detin un contract de furnizare, in care exista obligatii de ambele parti. NICAIAERI in contractul dintre mine si ENEL NU se ... (vezi toată discuția)
Referitor la garantie (rebransare gaz) danafancsali danafancsali - In data de 13 august 2013 a fost intrerupta furnizarea gazelor naturale la adresa sus mentionata datorita neachitarii facturilor reprezentand contravaloarea ... (vezi toată discuția)
Termen de plata facturi de gunoi sorin2tudora sorin2tudora Buna ziua, Am o rugaminte: la noi, la asociatie, termenul de plata al facturii de gunoi este de sapte zile. Mentionez ca in acest mod, asociatia noastra, este ... (vezi toată discuția)