avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenintare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenintare

Buna ziua

Am fost amenintat ca v oi pati ce a patit si socrul meu. Pe scurt ,acum 15 ani, socrul meu a fost gasit inconstient pe strada, dus la iasi etc, s a constatat ca a fost lovit, insa nu sau gasit faptasii. Si probabil sa inchis dosarul, nu stiu. Mentionez ca nu eram impreuna cu sotia cand sau intamplat toate acestea. ne am casatorit acum doi ani. De ceva vreme un vecin ma ameninta ,, o sa patesti ca si socrul,, sau o sa pun golanii sa ti traga masina etc.
Sotia era de fata cand ma amenintat ca voi pati ca si tatal ei, si sincer eu nu ma sperii asa usor, insa ea fiind afectata de moartea tatalui ei,inca, pot sa va zic ca chiar ii este frica.
Mai pot sa va zic ca tot timpul sta si ma urmareste, cand plec etc, am gasit de curand masina lovita, fara capace la roata....
Ce ne recomandati sa facem, in aceasta situatie, fiindca totusi nu traim in jungla.
Multumim anticipat.
Ultima modificare: Joi, 7 Septembrie 2017
gheoiu, utilizator
Cel mai recent răspuns: gheoiu , utilizator 08:24, 8 Septembrie 2017
Puteti depune plangere penala sub aspectul savarsirii infractiunii de amenintare, incercati sa strangeti si dovezi in sensul celor sustinute, inregistrari , martori etc.
Pai inregistrari nu detin, martori este sotia, cand ne am dat din masina sa ne indreptam spre curte.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti dreptul sa depuneti plangere dar nu cred sa fie suficienta doar plangerea si declaratia dvs si a sotiei, pentru atragerea raspunderii penale, faptuitorul cu siguranta va nega savarsirea faptei.

ok. insa cand ati spus dovezi, la ce va refereati, in afara de inregistrari ca efectiv nu este. ar trebui mereu sa am asupra mea camera de luat vederi, ca intr un comando.....
Ce pot prezenta parchetului pt a fi tras la raspundere. Sau se merge pe judecata, doar patitului, sau/si victimei . Acestea sunt dovezile ce le considera plauzibile organele.
Va Intreb doar , stoparea violentei, etc nu se poate realiza si prin luarea in seama, si doar prin declaratiile martorului(in acest caz fiind doar sotia).
Multumesc anticipat

Cu respect
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ar trebui mereu sa am asupra mea camera de luat vederi, ca intr un comando.....

Din pacate cam asa stau lucrurile, cand este vorba de cuvantul persoanei vatamate contra cuvantului agresorului, de cele mai multe ori solutia dispusa in dosar este clasarea, motivat de faptul ca din probele administrate nu reiese dincolo de orice indoiala ca faptuitorul ar fi savarsit fapta.
Din acest considerent v-am spus ca ar fi util o inregistrare sau un alt martor care sa confirme situatia de fapt.
In cazul dvs, daca nu sunt alte probe, probabil ca organul de urmarire penala o sa va propuna sa mergeti la detectorul de minciuni.

Alte discuții în legătură

Am fost agresat, ce pot face? romaria2012 romaria2012 Buna ziua, Am fost batut de doi tineri langa masina mea de fata cu sotia mea. La sosirea politiei ei au spus ca am sarit primul la bataie. Eu am spus ca ei au ... (vezi toată discuția)
Plangere penala, importanta martorilor cosorila cosorila Locuiesc la bloc . A venit un vecin de la alt etaj , impreuna cu sotia , a lovit in usa (mi-a lasat urme), i-am deschis si m-a luat la injuraturi si amenintari ... (vezi toată discuția)
Cum ancheteaza politia victimele interlopilor Dana Marin Dana Marin Buna ziua, Un interlop vecin cu mine mi-a pus o pisica moarta la usa, m-a lovit in lift si m-a amenintat acum un an, in 5 octombrie ac m-a lovit cu ... (vezi toată discuția)