avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul asupra apartamentului meu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul asupra apartamentului meu

Buna ziua. Sunt divortata de aproximativ 3 ani si am o fetita de 6 ani. Dupa divort am vandut apartamentul care l-am avut bun comun cu fostul sot si fiecare am ramas cu 8000 euro bani in mana, bani pe care i-am folosit sa-mi cumpar, pe numele meu, prin programul prima casa un apartament in rate. Acesti bani i-am folosit pentru avans. Apartamentul este mobilat complet si dotatat cu absolut tot, tot de mine. Am o relatie de doi ani, iar de un an si ceva, prietenul meu s-a mutat la mine. As dori sa intreb, daca noi ne-am casatori si peste ani s-ar intampla sa ajungem la divort, tinand cont ca salariile intra in casa de la amandoi, el ar avea vreun drept, la un eventual divort la apartamentul meu? Sau ar putea sa ma dea in judecata si sa-mi ceara jumatate din plata ratelor? Chiar daca salariile sunt folosite la comun, specific ca atunci cand ne luam salariile, primul lucru, fiecare merge din salariul lui si-si plateste ratele care le are de dinainte de aceasta relatie. Va multumesc mult pentru raspuns.

Alte discuții în legătură

Apartament achiziționat prin programul prima casă înainte de căsătorie. care ar putea fi pretențiile viitorului soț în caz de divorț? Liubova Liubova Buna ziua. Sunt divortata de aproximativ 3 ani si am o fetita de 6 ani. Dupa divort am vandut apartamentul care l-am avut bun comun cu fostul sot si fiecare am ... (vezi toată discuția)
Partaj avand credit imobiliar FlorinM2386 FlorinM2386 Buna ziua, Am contractat alaturi de sotie (eu in calitate de imprumutat si ea in calitate de garant), 2 credite. Primul a fost un credit imobiliar (la care ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor la mijloc /partaj/ ...dati-mi un sfat va rog! iama iama Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat . Eu si sotul meu suntem in divort. Am ajuns la divort pe cale amiabila pana la urma in conditiile in care ... (vezi toată discuția)