avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu minor la mijloc /partaj/ ...dati-mi un sfat ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu minor la mijloc /partaj/ ...dati-mi un sfat va rog!

Buna ziua,
Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat .
Eu si sotul meu suntem in divort. Am ajuns la divort pe cale amiabila pana la urma in conditiile in care el si-a gasit pe altcineva si lucreaza in strainatate pentru a fi cu acea persoana. Avem si o fetita de 5 anisori. Am fost la primul termen si se putea incheia dar sotul a spus ca vrea sa ii ofere fetitei pensia alimentara minima pentru persoane fara venituri in conditiile in care el lucreaza in strainatate si castiga cel putin 1200$/luna. Fetita imi va fi incredintata mie pentru ca imi doresc lucrul acesta dar si pentru faptul ca el a mentionat asta. Casa in care locuim este proprietatea parintilor lui avand cu acestia un contract de intretinere. Cu siguranta nu voi obtine nimic de acolo cu toate ca toate investitiile au fost facute de amanadoi in perioada in care el lucra in tara si aveam salariile aproximativ echivalente.
La proces am mentionat ca ma voi muta cu fetita in apartamentul fratelui meu impreuna cu mama mea care a crescut fetita de cand era mica si pana acum.Fratele meu nu locuieste in acest apartament. Doresc sa ma mut saptamana aceasta.Urmatoarea infatisare la tribunal este in septembrie dar simt ca nu mai pot rezista pana atunci sa locuim impreuna.Mi-a spus ca pot lua mobila din camera fetitei . Avocata mea m-a sfatuit ca pot face acest pas.
Vreau si o alta parere, asa ca vo rog spuneti-mi daca este in regula daca ma mut inaite de acest proces din septembrie.
Fetita va trebuie sa se adapteze si in celalalt apartament pentru ca se va face ancheta sociala.
In cazul in care se imi iau mobila mai am dreptul la partaj?Doresc sa fac partaj pentru ca in toti acesti 9 ani de casnicie salariile si veniturile mele au intrat in intretinerea acestei case. Mai mult de 3 ani timp de 6 luni cat a fost el plecat mama mea a locuit cu mine sa aiba grija de fetita iar salariile ei au fost cheltuite pentru intretinerea casei lui.

Astept raspunsul Dvs.
Va multumesc mult!

Cel mai recent răspuns: ContSters58959 , utilizator 13:11, 26 Iunie 2009
Puteti sa va mutati si puteti sa luati si mobila fetitei.de asemenea puteti si sa cereti partaj asupra tuturor bunurilor dobandite in timpul castoriei.
puteti sa va mutati , nu este nici o problema .
de asemenea puteti lua mobila fetitei, dar in procesul de partaj va trebui sa nu uitati sa mentionati si aceste bunuri mobile .
in ceea ce priveste partajul, dvs aveti doar un drept de creanta in privinta acelor imbunatatiri.
probabil ca i se va atribui apartamentul sotului cu obligarea dansului la plata sultei .
buna ziua ,
mutati/va cu copilul unde doriti ,nu este nici un el de problema ,luati si mobila urmind ca apoi partajul sa il solicitati asupra tuturor bunurilor dobindite in timpul casatoriei, cu precizarea ,ca mobila respectiva sa va fie atribuita in lotul dvs ce urmeaza sa se stabileasca .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si partaj andreiii999 andreiii999 Buna seara!Sper ca ma puteti ajuta!sunt casatorit din in anul 2009,am o fetita de 6 anisori dar de un an nu ma mai inteleg cu sotia ne certam tot mai des si ... (vezi toată discuția)
Intrebari divort ContSters54175 ContSters54175 Buna ziua, sunt in pragul unui divort de sotia mea si am cateva intrebari. Dar mai intai sa va expun situatia mea. Avem o fetita de 1 an si 9 luni si locuim ... (vezi toată discuția)
În urma divorțului, de comun acord, am stabilit domiciliul ... iDorin iDorin În urma divorțului, de comun acord, am stabilit domiciliul copiiilor la mamă și custodie comună. Mai mult, am rămas în aceeași casă cu fosta soție ... (vezi toată discuția)