avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Dizolvare fara transmiterea partilor sociale la un SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Dizolvare fara transmiterea partilor sociale la un SRL

Eu si cu sora mea am mostenit o firma de la tatal nostru (era asociat unic si administrator al firmei). Avem certificatul de mostenitor in care se precizeaza numele firmei si partile sociale. In actul constitutiv se precizeaza ca firma poate continua cu asociati mostenitori (adica noi).

Noi dorim sa dizolvam firma si de aceea am pregatit actele pentru dizolvare si lichidare la Registrul Comertului, doar ca aici functionarii mi-au spus ca mai intai trebuie actualizat actul constitutiv cu noii actionari si de abia dupa aceea se poate incepe demersul cu dizolvarea.

Doresc sa stiu daca intr-adevar nu se putea face direct dizolvarea si lichidarea firmei, fara a mai trece prin aceasta etapa intermediara.

Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 7 Septembrie 2017
george-neagu, moderator
Buna ziua. Cei de la Registru v-au spus pasii corecti. Dvs si sora dvs nu puteti dizolva o firma care are ca asociat alta persoana. In acest moment, desi aveti certificat de mostenitor, nu sunteti inregistrate la Registrul Comertului ca fiind asociati ai acelei firme. Numai dupa inregistrare, aveti drepturi legate de aceasta societate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urmari nedepunere bilant ana_lov3s_u ana_lov3s_u Am auzit ca tarifele expertilor contabili sunt f mari pt semnarea bilantului iar firma mea a fost tot timpul in pierdere...Daca nu depun bilantul pe anul ... (vezi toată discuția)
Dizolvare si radiere snc campary campary Salut! Parintii mei detin impreuna o societate in nume colectiv care a functionat din 1994 si pana acum. Ambi sunt actionari si detin fiecare cate 50% din ... (vezi toată discuția)
Deces asociat unic - dizolvare societate comerciala CLASOR CONSULT CLASOR CONSULT Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea speta: Societate comerciala cu raspundere limitata - in urma decesului asociatului unic, ... (vezi toată discuția)