Bună ziua,
Vecinul meu a dat o declarație notarială în favoarea mea, prin care mi se permite construirea unui imobil la o distanță mai mică. În declarație se specifică faptul că acordul lui este ,,benevol, definitiv și permanent'' și se obligă să-l transmită și eventualilor proprietari, în cazul în care el va vinde propriul său imobil.
Ce valabilitate are această declarație, în fața autorităților primăriei, eventual, dacă există și o bază legislativă?
Vă mulțumesc.
Dacă această declarație a fost dată în urmă cu 8 luni, în ianuarie, iar eu depun acum actele pentru obținerea autorizatiei, îmi poate impune primăria să aduc o nouă declarație, susținând că a expirat valabilitatea de 6 luni?? Vecinul este plecat în străinătate și acesta este motivul pentru care a specificat clar că acordul lui este definitiv.
Există referiri în legislație referitoare la acest aspect, adică este valabilă conform termenului specificat în declarație?
Nu inteleg cine va cere sa fie mai noua de 6 luni. Cine va cere sa va indice si temeiul.
O declaratie este eterna, faptul ca cineva a declarat ceva nu se poate modifica.
Totusi, indiferent de faptul ca notarii o numesc DECLARATIE, acest document este in esenta lui un acord care constituie drepturi.
Desi este o practica in domeniu, eu nu cunosc sa existe cerinta de 6 luni in Legea constructiilor, cea care mentioneaza necesitatea acordului vecinului.
Totusi, acest acord nu este bine reglementat in legislatie, nu se stie cum se poate reveni asupra lui, daca un vecin iti cere acord pentru o casa la 1 metru distanta si face un bloc de 4 etaje...
In opinia mea acest acord nu este o declaratie si ar trebui sa fie precizat in mod clar pentru cat timp se da aceordul si pentru ce constructie anume. Cu cat mai multe detalii cu atat mai bine.
Vă mulțumesc, mă ajută răspunsul dvs, le voi cere să-mi arate cerința legislativă în baza căreia o astfel de declarație are valabilitate doar 6 luni. În declarație se specifică în mod clar ce se va construi, mai mult, a fost dată în reciprocitate, eu lui și el, mie. Deci, nu se pune problema asupra revenirii.
Încă o dată, mulțumiri și o zi bună!
Comodat sediu ong
Oanamares
Buna ziua!
Va rog sa imi spuneti daca pentru stabilirea sediului unei asociatii se face un contract de comodat pentru o camera dintr-un apartament, este ... (vezi toată discuția)