avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... retinere abuziva carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

retinere abuziva carte de munca

Buna ziua!
Va scriu cu rugamintea da a ma ajuta cu un sfat juridic care ar putea duce la rezolvarea problemei mele. Seful meu are o relatie amoroasa cu o colega de-a mea din birou, colega cu care am avut niste altercatii prin aprilie cand din cauza bufeurilor ei si insistentei de a tine usa deschisa, am pierdut o sarcina ( cauza pricipala fiind curentul in care am stat). Seful meu fiind fortat de aceasta sa rezolva cumva atmosfera din birou a hotarat sa ma dea pe mine afara, si drept urmare a inventat ca am furat bani din firma. Acest aspect este inca in discutie dat fiind ca eu il consider litigiu de munca am angajat un avocat sa imi depuna o plangere impotriva lor la tribunal. Eu stiu ca un om este nevinovat pana la proba contrarie...In data de 28 iulie in urma unor discutii rapide si pe fuga am fost pusa pe liber. Dimineata a fost totul ok iar pe la 10 am fost anuntata ca sa plec, fiind condusa sub paza afara din birou fara a-mi putea lua macar lucrurile personale pe care le-am avut la birou timp de 2 ani si jumatate. Cat despre decizia de incetare a contractului de munca am fost informata ca a fost trimisa prin curier la adresa de pe buletinul meu insa nu am primit nimic. Deasemenea au fortat nota si au trimis si la sediul firmei sotului meu decizia de incetare a acestui contract, adresa la care nu s-a primit acest document pentru ca nu aveau motive sa il primeasca.
Drept urmare ei sustin ca au trimis iar eu nu am primit nimic. Trecand peste acest aspect tot insist din iulie sa mi se dea cartea de munca. Acum 3 saptamani am sunat la fosta firma sa intreb din nou de cartea de munca si am fost informata ca am luat-o deja. Am ramas stupefiata sa aflu ca eu am luat-o acum ceva timp :stunned: . Saptamana trecuta, deci la sfarsitul lunii septembrie am trimis un e-mail catre fosta mea firma in care solicitam un termen la care sa vin sa imi ridic cartea de munca. Am fost informata in cursul zilei de ieri tot prin intermediul unui e-mail urmatoarele, citez: "Am fost cu cartea de munca la ITM insa inca nu s-a finalizat completarea ei si, avand in vedere felul in care lucreaza ITM, nu suntem in masura sa-ti oferim un termen precis cand vom avea cartea de munca gata completata.". Nu mai stiu cum sa procedez sa o recuperez. In ultima instanta m-am gandit sa le fac o plangere la ITM si poate asa fortez cumva primirea cartii de munca.

Va rog sa imi dati un sfat cum pot proceda sa imi recuperez cartea de munca.

Va multumesc,

Adriana
Ultima modificare: Vineri, 2 Octombrie 2009
ciocirlan200352000, utilizator
Cel mai recent răspuns: vioavram , utilizator 10:30, 5 Octombrie 2009
Sfatul meu este sa vorbiti cu avocatul pe care l-ati ales si sa faceti sesizare la ITm in vederea recuperarii cartii dvs de munca si , totodata, sa faceti plangere penala impotriva reprezentantilor societatii pentru a va putea recupera bunurile personale care v-au fost retinute in mod ilegal!
B-)
incercati o vizita la vechiul loc de munca impreuna cu avocatul si daca vedeti ca nu "functioneaza" incercati solutia data de colegul nostru.
Stimata Doamna,
Din cele descrise de Dvs., sunteti angajata si la aceasta ora !! O confirma si "neprocesarea" Carti de Munca.
Normal ar fi fost sa va faca pana acum invitatia la cercetare disciplinara pentru absente nemotivate !!
Daca asta nu s-a intamplat, inseamna nu doar ca ar trebui, si ca aveti si dreptul sa fiti la munca, sa intrati in sediu, sa munciti si sa fiti platita.
Avocatul Dvs. stie cu siguranta ce trebuie sa faca pentru a obliga firma sa va primeasca la munca!
Cu stima,
Av. Niculescu-Gorpin
Ultima modificare: Vineri, 2 Octombrie 2009
Av. NICULESCU-GORPIN, Avocat
Puteti face o sesizare la ITM, sau puteti sa le transmiteti lor ca veti merge la ITM sa vedeti care e stadiul inscrierilor in cartea dvs de munca. Poate atunci vor face ceva...
Lipsa cartii de munca nu va impiedica insa sa incheiati un alt contract de munca.
ralu21 a scris:

Avocatul Dvs. stie cu siguranta ce trebuie sa faca pentru a obliga firma sa va primeasca la munca!
Cu stima,
Av. Niculescu-Gorpin

...pai ce poate sa faca? Intimidare, scandal?? ...Caci proces a intentat deja, dupa cate am inteles. Deci, ce mai poate face avocatul (chiar sunt curioasa) ?

Alte discuții în legătură

Carte de munca asandra2004 asandra2004 Sunt administratorul unui s.r.l.si am o problema cu un fost angajat. Acesta fara sa-si dea demisia si fara sa predea bunurile ce i-au fost incredintate, ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz si cercetare disciplinara urgent sylvi1006 sylvi1006 buna ziua! va supun atentiei urmatoarea situatie si astept cu nerabdare sfaturile d-vs :am lucrat la o firma pe postul de sef departament facturare ,apoi ... (vezi toată discuția)
Probleme vasid vasid povestea mea este in felul urmator pana de curand am lucrat sofer pe comunitate in timpul contractului patronul nu a respectat data de salariu lam anuntat ca ... (vezi toată discuția)