avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Rest de plata lichidare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Rest de plata lichidare

Buna ziua,
Sotia și-a depus demisia in luna august,in luna septembrie mai având de luat un rest de plata pentru zilele lucrate.
Întrebarea mea este,ea având un împrumut de tip C.A.R la această întreprindere,au voie sa ii oprească tot restul de plata pentru acoperirea ratei lunare? desi a cerut să nu se oprească rata...ei nu au ținut cont.Nu se mai aplica regula ca in cazul unei propriri lunare de maxim 1/3 din venitul lunar net?
Mă gândesc că acel rest de plata reprezenta venitul ei pe luna august și i s-a transmis de la salarii că toți banii au fost opriți pentru acoperirea ratei.
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:10, 8 Septembrie 2017
Pana la incetarea raportului de munca, angajatorul are dreptul sa efectueze poprirea pe salariu, cu respectarea prevederilor legale in materie.
Ok,dar daca eu am un rest de plata de 1000 Ron este legal sa se oprească toată această sumă?
Cornel Vasile a scris:

Pana la incetarea raportului de munca, angajatorul are dreptul sa efectueze poprirea pe salariu, cu respectarea prevederilor legale in materie.

Nu este legal sa opreasca toata suma , ci doar :
a) până la jumătate din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere sau alocaţie pentru copii;

b) până la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.
Mulțumesc de răspuns.
Daca ea a lucrat 8 zile in august,suma neta se va calcula la ultim luna lucrată,adică August?Cornel Vasile a scris:

Nu este legal sa opreasca toata suma , ci doar :
a) până la jumătate din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere sau alocaţie pentru copii;

b) până la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.

Intr-adevar, suma neta se va calcula la zilele lucrate in luna august.

Alte discuții în legătură

infiintare 3 propriri pe salariu tatarussilvia tatarussilvia Am primit infiintare proprire pe salariu, 3 de fapt, salariul fiind minim pe economie, cat ar trebui sa platesc la fiecare? Mai exact la salariul minim cat ... (vezi toată discuția)
Intrebare - poprire peste limita anamariamario anamariamario Buna ziua.am poprire pe venit iar azi aveam de ridicat o diferenta de salriu de 174 lei angajatorul mi i-a oprit pe toti este normal asa ceva?va multumesc (vezi toată discuția)
Poprire garantie materiala 3 salarii discipolul123456789 discipolul123456789 cat poate sa imi opreasca banca sau angajatorul din garantie in baza porpririi (vezi toată discuția)