avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită intrebare - poprire peste limita
Discuție deschisă în Executare silită

intrebare - poprire peste limita

Buna ziua.am poprire pe venit iar azi aveam de ridicat o diferenta de salriu de 174 lei angajatorul mi i-a oprit pe toti este normal asa ceva?va multumesc
Cel mai recent răspuns: dianaadr , utilizator 17:20, 9 August 2012
poprirea se limiteaza la 1/3 din venit si maxim 1/2 (daca sunt mai multe popriri).
va rog mult spuneti-mi ce sa fac in aceasta situatie..ca azi m-am certat rau cu contabila de la scoala unde lucrez pentru ca mi-a spus ca e legal sa-mi opreasca toti banii va multumesc
Spuneti doamnei contabile ca inconformitate cu prevederile art. 409 Cod procedura civila se poate urmari (a se intelege poprii) pana la 1/3 din venitul lunar net pentru orice alte datorii si pana la 1/2 din venitul lunar net pentru sume datorate cu titlu de obligatie de intretinere sau alocatie pentru copii.
in concluzie trebuia sa-mi opreasca o treime din 174 ron?
Poprirea poate sa fie pe o suma de maxim 1/3 din salariul net (sau 1/2 daca sunteti datornica mai multor banci). Astfel, din salariul net (acela pe care il primiti in mana efectiv) se poate popri maxim 1/3. Calculati dvs. care este aceasta suma si comunicati-i contabilei.
Ultima modificare: Joi, 9 August 2012
dianaadr, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prioritate creante salariale octavh octavh Buna ziua, Am rugamintea sa-mi spuneti cum ar trebui sa procedez in cazul in care pentru un angajat imi vin 3 adrese de infiintare a popririi (in luni ... (vezi toată discuția)
Executare silita prin poprire marola elena marola elena Buna. Ma numesc Elena si as dori sa ma ajutati cu un raspuns cu privire la poprire in cazul unei executari silite. CAT trebuie sa.mi opreasca contabilul din ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu Bambilci28 Bambilci28 Buna ziua.Am și eu o întrebare în legătură cu popririle salariale.In momentul de fata am 2 popriri salariale fiecare având 1/3 din venitul net realizat ... (vezi toată discuția)