avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legea 15 sau concesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legea 15 sau concesiune

mi-am facut casa in curtea bunicii dar pe terenul primariei.vreau sa iau acest teren cu legea 15(indeplinesc conditiile)am fost la primarie dar mi-au spus sa-l iau in concesiune.ce sa fac?care sunt avantajele si dezavantajele in ambele cazuri? va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 13:20, 3 Octombrie 2009
[ link extern ]

Vedeti dvs , dezavantajele concesionarii sunt clare: presupune plata unei taxe anuale!
Pe cand atribuirea terenului in baza legii 15 se face cu titlu gratuit pe toata durata existentei constructiei!
Sa inteleg ca v-ati construit o casa fara autorizatie pe terenul primariei?
Si bunica are curte al carui teren este al primariei si casa este a sa , sau si curtea si casa sunt ale primariei bunica fiind chirias?
Fiti mai explicita.
dar aceasta taxa nu este o plata pentru teren ,adica devin proprietar dupa termenul concesionarii?nu?
da fara autorizatie.dar acum am o hotarire judecatoreasca cu drept de proprietate asupra casei.bunica nu mai are treba cu acest teren.
carmen.i a scris:

dar aceasta taxa nu este o plata pentru teren ,adica devin proprietar dupa termenul concesionarii?nu?


Nu deveniti proprietar pe acel teren , indiferent cati ani veti plati taxa de concesiune, veti fi doar titularul unui drept de concesiune.In virtutea lui veti avea folosinta terenului pe durata concesiunii, cu respectarea conditiilor impuse in contract.

Alte discuții în legătură

Loc de casa pentru tineri casatoriti ionut_alex ionut_alex Buna ziua stiu ca este o lege care prevede acordarea unui teren pentru construirea unei case tinerilor casatoriti , ce lege este ce prevede ea mai exat si la ... (vezi toată discuția)
Atribuire suprafata de teren - probleme cezarad cezarad Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine daca se poate cu o problema. Bunicii mele i s-a atribuit in anul 1985 de catre Consiliul Popular teren in folosinta de ... (vezi toată discuția)
Concesiune - riscuri bogdanfinante bogdanfinante am o rugaminte , stie cineva avizat ce riscuri sint la cumpararea unei concesiuni pt un teren? multumesc anticipat:O (vezi toată discuția)