avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare cumpărate cu clauza
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare cumpărate cu clauza

Fostul meu socru mia facut un contract de vînzare cumpărare cu clauza dupa despărțirea de fiul sau,precizez ca fiul nu purta acelaș nume cu al sotului ,acum cei doi au decedat cum pot intra in posesia actului si daca devin unic proprietar? Va multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Elenaely a scris:

,precizez ca fiul nu purta acelaș nume cu al sotului ,

Cine este fiul si cine este sotul?
Fiul si sotul este aceeași persoană dar ă fost doar crescut de domnul care mia facut actul.
acest răspuns util
Bun. Deci daca dvs aveti un act de proprietate (vanzare cumparare cu clauza, dupa cum ati scris), si cei doi au decedat, care este problema? Prevalati-va de acel act si luati imobilul in stapanire. Care este problema? Mai exista mostenitori? Nu aveti actul fizic, nu aveti acces la el sau care este situatia?
Nu nu actul si notara unde sa facut zice ca nu al mai gaseste,eu am avut o copie dar am pierdut o la fel si cea a domnului care mia facut actul cum sa procedez in cazu asta?
acest răspuns util
Notara nu poate pur si simplu sa zica ca nu il mai gaseste pentru ca are o arhiva pe care o tine in conditiile stricte ale legii, nu cauta actul intr-un sertar ca sa il rataceasca. Deci sa intelegem ca toate actele si cele originale si copiile s-au pierdut? In ce an s-a facut actul? Imobilul este inscris in cartea funciara? La financiar cine figureaza, dvs sau domnul vanzator?

Alte discuții în legătură

Mostenire pamant dodorel62 dodorel62 Socrul meu a depus actele pentru a intra in posesia unui teren,dar el a decedat si nu a putut sa-l ia,iar noi am continuat aceaste formalitati timp de 2 ani ... (vezi toată discuția)
Acte mostenire casa care sa nu fie atacate in instanta dodorel62 dodorel62 Buna dimineata. Eu am fost casatorit , iar parintii mei mie si fostei sotii ne-a facut act de vanzare cumparare cu drept de intretinere mie si fostei sotii, ... (vezi toată discuția)
Buna seara! se da urmatoarea situatie! tatal sotului meu (decedat) ... LeoRamona76 LeoRamona76 Buna seara! Se da urmatoarea situatie! Tatal sotului meu (decedat) a lasat mostenire copiilor lui o casa. Socrul meu mai avea o sora care la randul ei avea un ... (vezi toată discuția)