E normal ca sa iese la sange alcoolemie de 0,9 dupa ce la alcooltest a iesit 0,02?Daca da in ce context poate iesi asa?Cat alcool putea avea in sange persoana in cauza?Multumesc
Proba cu alooltestul se face imediat ce s-a produs evenimentul, iar valoarea determinata depinde in mare masura de modul de recoltare a probei, de precizia aparatului utilizat la masuratoare, etc. Legislatia prevede tocmai din aceste motive, sa se recolteze probe biologice in cel mai scurt timp de la producerea evenimentului rutier si sa se determine analitic alcoolemia din sange.
Ati precizat singura cat alcool putea avea in sange - 0,9. Pentru a se ajunge la aceasta alcoolemie, depinde de ce bautura alcoolica s-a consumat. Determinarea alcoolica din laborator masoara alcoolul total inregistrat in sange, nu timpul de bautura consumata.
inspectorSSM
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Da se poate ca proba de alcoolemie din respiratie sa fie mai mica pentru ca proba de sange se recolteaza dupa un anumit timp intr-o unitate medicala Alcoolul ingerat se absoarbe cu uşurinta din tractul gastrointestinal. Dupa ingestie, alcoolemia atinge nivelul maxim dupa 20-30 minute daca stomacul este gol. Dar daca stomacul contine alimente (proteine şi lipide) se intarzie absorbtia si se ajunge la alcoolemia maxima in . 1 ora - 1 ora şi 30 minute Cel mai rapid se absorb bauturile cu o concentratie alcoolica de 10-20‰ şi cele carbonatate.
Se poate si invers ca proba de alcoolemie din respiratie sa fie mai mare ca cea din sange Odata ce s-au atins concentratiile sanguine maxime, disparitia sa este lineara. Se considera ca un barbat de 70 kg metabolizeaza 7-10 g alcool/ora. De exemplu, o persoana aflata in stare de ebrietate, cu o alcoolemie de 1,5 %, are nevoie de aproximativ 10 ore pana ce alcoolul este eliminat complet din sange