avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... autorizatia de constructie a unui gard din BCA sa ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

autorizatia de constructie a unui gard din BCA sa desparta 2 propietati

Prin lege o constructie trebuie sa se realizeze la 60 cm fata de imobilul vecinului.Intreb,daca vecinul a construit o camera a imobilului in 2003 fara autorizatie pe hotar,acum ca sa realizez gardul despartitor trebuie sa pierd din terenul meu o suprafata de 60 cmX 8 m cit are camera vecinului?Prin autorizatia de constructie Primaria ma deposedeaza de acest teren,iar dupa constructia gardului vecinul il va folosi nestingherit,isi va izola peretele camerei,depasind hotarul,acest lucru este legal?
Cel mai recent răspuns: Inna31 , utilizator 12:49, 26 Aprilie 2018
Imobilul se construieste la 60 cm de gard, nu gardul la 60 de cm de imobil. Poate parea acelasi lucru, dar nu e. In consecinta, d-voastra va construiti gardul pe hotar. Daca exista o camera construita de catre vecinul d-voastra pe limita de proprietate, peretele dinspre d-voastra va tine loc de gard.
vecinul are imobilul pe hotarul despartitor,iar in dreptul constructiei este gardul (care exista inaintea constructiei si astfel a fost pus de hotar) care merge spre sdrada. intrebarea este daca acum doresc sa imi fac poarta si gard la strada ei pretind sa pastrez limita de 60 cm pana la strada, nu doar cat tine constructia, ceea ce este nedrept. Atunci eu sunt deposedat de o suprafata de teren de 60 cm X 10 m cit are peretele vecinului. Facind gard despartitor eu nu mai pot folosi acest teren in schimb vecinul il poate folosi ,chiar isi poate izola peretele imobilului depasind hotarul. Cum explicati acest lucru ?

Ultima modificare: Joi, 26 Aprilie 2018
Inna31, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imobil pus pe hotar (constructie) Inna31 Inna31 vecinul are imobilul pe hotarul despartitor,iar in dreptul constructiei este gardul (care exista inaintea constructiei si astfel a fost pus de hotar) care ... (vezi toată discuția)
Izolarea unui perete al casei la distanta de 60 cm de langa linia de hotar jhony24 jhony24 Buna ziua,casa mea este construita la 60 cm de hotar(la mijlocul casei)tin sa mentionez ca la construirea casei,fundatiei si a primului nivel,vecinul de ... (vezi toată discuția)
Vecinul reazemă diverse lucruri de peretele casei mele. pot să construiesc un gard pe limita de proprietate? trasor trasor Bună ziua, supun atenției dvs. o problema cu care mă confrunt de ani de zile: am în proprietate o casă și 400 mp de teren cu cadastru și intabulare iar ... (vezi toată discuția)