avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizație creștere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizație creștere a copilului

Care sunt condițiile de acordare a indemnizației de creștere a copilului?mentionez ca lucrez de 5 ani la aceiași firma.se acorda dacă in primele luni îmi dau demisia? Menționez ca lucrez in condiții de munca pe teren ceea ce nu prea e bine pentru o gravida.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:24, 26 August 2019
am o prietena care nu și-a dat demisia și a trebuit sa stea 7 luni la locul de munca pentru a beneficia de prenatal .
Probabil asta a fost optiunea prietenei dvs.
În prima luna de sarcina m am referit la demisie.

Cornel Vasile a scris:

1. OUG nr.111/2010:
Art. 2
(1) Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit
potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară.
......

art.12
(1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă se acordă în situaţia în care solicitantul îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:
a) este cetăţean român, cetăţean străin sau apatrid;
b) are, conform legii, domiciliul sau reşedinţa pe teritoriul României;
c) locuieşte în România împreună cu copilul/copiii pentru care solicită drepturile şi se ocupă de creşterea şi îngrijirea acestuia/acestora.
...

2. Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de existenta unui raport de munca activ.
Prin urmare, demisia dvs dupa ce se va naste copilul nu influenteaza dreptul la indemnizatia CCC.

Vedeti raspunsul primit aici
www.avocatnet.ro/forum/discu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil Florin 89 Florin 89 Daca imi dau ca tata demisia dupa nasterea copilului mai pot beneficia de ccc? (vezi toată discuția)
Indemnizația ccc Apostol valeriu Apostol valeriu Eu as dori sa intru in concediu paternal,îndeplinesc toate conditiile,dar seful meu zice ca trebuie sa îmi semnez demisia credeti ca ma afecteaza daca fac ... (vezi toată discuția)
Indemnizație crestere copil julia_mik julia_mik As vrea sa stiu daca raman gravidă si sunt angajată iar la scurt timp dupa după ce anunt firma ca sunt însărcinată imi dau demisia(probleme personale) ... (vezi toată discuția)