avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Curs valutar
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Curs valutar

La o achizitie intracomunitara am folosit cursul de schimb valutar din ziua anterioara facturii. Este corect? Am inteles bine urmatorul text?:

La pct 22 alin. (1) si alin. (2) din Normele metodologice de aplicare a Codului fiscal face referire la cursul valutar pentru achizitiile intracomunitare, astfel:

"(1) In sensul art. 139^1 alin. (2) din Codul fiscal, prin ultimul curs de schimb comunicat de Banca Nationala a Romaniei se intelege cursul de schimb comunicat de respectiva banca in ziua anterioara si care este valabil pentru operatiunile care se vor desfasura in ziua urmatoare.
Ultima modificare: Luni, 11 Septembrie 2017
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:05, 11 Septembrie 2017
Corect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curs valutar JENIFER JENIFER Cursul valutar afisat in arhiva bnr din data de 16.03.2011 este cel valabil pt data de 17.03.11 sau daca in arhiva pe data de 17.03.11 apare un curs de 4.1178 ... (vezi toată discuția)
Achizitii ue sub plafon 10000 euro Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Firma nou infiintata,doreste sa faca o achizitie intracomunitara de 3.000 euro. Ce obligatii de inregistrare/declarare/plata/ are? (vezi toată discuția)
Curs valutar cateldestept cateldestept Daca facturez azi la ora 10, cursul valutar afisat de BNR este cel al zilei anterioare. Este in regula? Mi-a fost refuzata factura pt. curs valutar incorect. (vezi toată discuția)