avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 140 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Pensionarii de boala - scutiti de la CAS+CASS majorat
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Pensionarii de boala - scutiti de la CAS+CASS majorat

Buna ziua,
Conform OG 4/2017, pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015, urmatoarea categorie de salariati e exceptata de la plata contributiilor de pensii, respectiv sanatate (angajator), majorate, aferente salariului minim pe economie:
"Art.140, alin 3. lit c:
Persoane cu dizabilităţi cărora prin lege li se recunoaşte posibilitatea de a lucra mai puţin de 8 ore pe zi."

Referitor la exceptia expusa, as dori sa stiu care salariati sunt cuprinsi in aceasta categorie si anume: persoanele cu handicap, carora le
este recunoscut dreptul de a lucra mai putin de 8 ore/zi (care prezinta un certificat de handicap in acest sens) sau / si persoanele aflate in pensie de boala, carora li s-a diminuat capacitatea de munca? De asemenea, exista si alte persoane care se incadreaza la aceasta exceptie?
Multumesc frumos!


Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:31, 12 Septembrie 2017
Persoanele aflate in pensie de boala nu sunt exceptate de la plata contributiilor majorate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit salariu Merg Merg Buna ziua,în cazul unui pensionar gr 3 angajat cu 4 ore,CAS,CASS se platesc la norma întreaga sau la jumatate?Multumesc! (vezi toată discuția)
Plata contributii pt angajat(pensionar de boala) cu norma 4 ore Vicky82 Vicky82 Am la firma un angajat cu norma partiala de 4 ore. El este si pensionat pe caz de boala. Intrebarea mea este: avand in vedere modificarile privind plata ... (vezi toată discuția)
Plata cas, cass la part time rafilav rafilav buna seara, daca sunt in pensie de boala gr 3 ,legal pot lucra 4 ore ,cum platesc eu si angajatorul cas si cass multumesc (vezi toată discuția)