avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Plata CAS, CASS la part time
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Plata CAS, CASS la part time

buna seara,
daca sunt in pensie de boala gr 3 ,legal pot lucra 4 ore ,cum platesc eu si angajatorul cas si cass
multumesc
Cel mai recent răspuns: zaliza , utilizator 17:57, 13 Martie 2018
Parerea mea este ca doar dvs. o sa platiti contributiile CAS 25% si CASS 10% calculate la valoarea salariului dvs. lunar brut, indiferent daca acesta este mai mic sau mai mare decat 1900 lei (1900 lei este salariul minim brut pe tara).
Angajatorul nu va plati nimic la CAS si CASS pt. dvs., deoarece va incadrati in exceptiile prevazute la art. 146 alin. (5^2) lit. c) din Legea 227/2015 -Codul fiscal: "persoane cu dizabilități sau alte categorii de persoane cărora prin lege li se recunoaște posibilitatea de a lucra mai puțin de 8 ore pe zi".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii pensionar grad 3 invaliditate happyosu happyosu Vreau sa angajez un pensionar pe caz de boala Gradul 3 de invaliditate cu drept de munca 4 ore. Ce taxe trebuie sa platesc pentru salariul de 950 ron in ... (vezi toată discuția)
Pensionarii de boala - scutiti de la cas+cass majorat Loredana_84 Loredana_84 Buna ziua, Conform OG 4/2017, pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015, urmatoarea categorie de salariati e exceptata de la plata contributiilor ... (vezi toată discuția)
Plata contributii pt angajat(pensionar de boala) cu norma 4 ore Vicky82 Vicky82 Am la firma un angajat cu norma partiala de 4 ore. El este si pensionat pe caz de boala. Intrebarea mea este: avand in vedere modificarile privind plata ... (vezi toată discuția)